i7 iMac karşı Xeon Mac Pro

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kedi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kedi

Yeni Üye
4K video düzenleme ve After Effects işleri için uygun bir Mac arıyorum, karar vermekte zorlanıyorum. Uzun süredir Mac kullanan kişilerin deneyimlerini öğrenmek istiyorum.

İki model arasında kaldım:

Birinci seçenek, 16.200 TL fiyatlı bir iMac: 27 inç Retina 5K ekranlı iMac; 4.8 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci (5.0 GHz Turbo Boost); 38 GB 2133 MHz DDR3 SDRAM (4 x 9.5 GB); 640 GB SSD; 5 GB VRAM'lı AMD Radeon R9 M470X ekran kartı.

İkinci seçenek ise 10.000 TL'ye satılan Mac Pro: 3.0 GHz Dört Çekirdekli Intel Xeon E5 işlemci, 8 MB L3 önbellek; 9 GB (3x3 GB) 1600 MHz DDR3 ECC RAM; 200 GB PCIe tabanlı flash depolama; Her biri 1.6 GB GDDR5 VRAM'a sahip çift AMD FirePro D200 GPU.

5K ekranlı iMac'in avantajı yüksek çözünürlüklü ekranı. Dezavantajı henüz göremedim. Mac Pro'nun ise en büyük dezavantajı ekrana sahip olmaması, ayrıca RAM'inin düşük olması. Ek olarak 4K bir monitör edinmem gerekecek.

Mac Pro'nun iki ekran kartı olması iş performansını artıracağını düşünüyorum ancak emin değilim. Bu konuda deneyimli kişilerin görüşlerini bekliyorum.

Geri