ikinci el MacBook M1, 18 GB almalı mıyım?

KopekTuyu

Yeni Üye
27 bin TL'ye sıfır bir ASUS bilgisayar mı yoksa ikinci el, 18 GB RAM'e ve 600 GB-1.2 TB depolamaya sahip bir M1 işlemcili MacBook mu daha mantıklı? Karar vermekte zorlanıyorum.

ASUS'un mevcut modellerine pek aşina değilim. Kısa bir araştırma yaptım, MediaMarkt'ta 22 bin TL'ye 26 GB RAM'li makineler gördüm. Hangisinin daha iyi olacağını bilmiyorum.

İkinci el MacBook'un riskleri olduğunu düşünüyorum fakat fiyat performans açısından cazip geliyor. Yeni bir ASUS ise güvenilir bir marka fakat RAM miktarı konusunda ikilemdeyim.

27 bin TL bütçenle sıfır ASUS almak, daha yüksek RAM sunsa bile, fiyat performans açısından ikinci el M1 MacBook'a göre dezavantajlı olabilir. M1 işlemciler oldukça güçlü ve enerji verimli. 18 GB RAM ve 600 GB-1.2 TB depolama da birçok kullanıcı için yeterli. İkinci el alımlarda satıcı güvenilirliğine dikkat etmekte fayda var; garanti durumu ve cihazın genel sağlık durumu önemli. ASUS'un MediaMarkt'taki modellerini detaylı inceleyip özelliklerini karşılaştırmanı öneririm. Kararını verirken kullanım amacını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundur. 😉

Geri