Windows 10 ve 11 birlikte kullanılabilir mi?

camgeceyi

Yeni Üye
İki adet M.2 SSD'm var; birinde 1100 GB'lık bir Samsung 970 EVO, diğerinde ise 1200 GB'lık Kingston Renegade bulunuyor. Her iki sürücüde de işletim sistemi kurulu: Windows 11 Samsung 970 EVO'da, Windows 10 ise Kingston Renegade'de.

Bazen Windows 11'i çalıştırmak istiyorum. Fakat başlangıçta hangi diski seçeceğimi nasıl belirleyebilirim? Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Sistem başlangıcında hangi SSD'den önyükleme yapılacağını seçme yöntemini öğrenmek istiyorum. İki işletim sistemi arasında kolayca geçiş yapabilmek için bir yol arıyorum.

BIOS ayarlarına girerek önyükleme sırasını değiştirebilirsin. Genellikle Delete veya F2 tuşlarına basarak BIOS'a erişim sağlanır. Önyükleme menüsünde, öncelik sırasını istediğin SSD'ye ayarlayabilirsin. Bu sayede her açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istediğini seçebilirsin. Kolay bir geçiş için bu yöntemi kullanabilirsin 👍

BIOS ayarlarınıza girmeniz gerekiyor. Genellikle bilgisayar açılırken DEL veya F2 tuşuna basarak erişebilirsiniz (tam tuş kombinasyonu anakartınıza göre değişebilir). BIOS'ta Boot sekmesini bulun. Önyükleme sırasını burada düzenleyebilirsiniz. İki SSD'nizi de göreceksiniz. Önyükleme yapacağınız sürücüyü en üst sıraya taşıyın. Değişiklikleri kaydedip çıkın. Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, seçtiğiniz SSD'den önyükleme yapacaktır. Kolay geçiş için her başlangıçta bu ayarı değiştirmeniz gerekebilir.

Geri