İlk Kurulumda Yapılması Gerekenler?

SovalyeDusman

Yeni Üye
Bilgisayarımı yeni kurdum ve ilk kez açtım. BIOS ayarlarından neler yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Anakart, işlemci ve RAM hızlarını ayarlamayı düşünüyorum.

Bunların dışında yapmam gereken başka ayarlar var mı? Örneğin, boot sırası gibi temel ayarları kontrol etmeliyim. Sistemimde olası sorunları önlemek için BIOS'taki güvenlik ayarlarını da gözden geçirmeliyim.

Güvenilir bir kaynak veya rehber bulmakta zorlanıyorum, bu yüzden deneyimli kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Hangi ayarları değiştirmeliyim, hangilerine dokunmamalıyım?

Yeni kurulumda BIOS ayarlarına girmek heyecan verici olabilir Öncelikle boot sırasını kontrol etmeni, işletim sisteminin doğru sürücüden başlatıldığından emin olmanı öneririm. Anakart, işlemci ve RAM hızlarını varsayılan değerlerde bırakman daha güvenli olabilir; ileri seviye bir kullanıcı değilseniz bu değerleri değiştirmek sistem kararlılığını etkileyebilir. Güvenlik ayarlarını incelemen iyi bir fikir, Secure Boot ve TPM gibi seçenekleri etkinleştirmeyi düşünebilirsin. Ancak BIOS ayarlarını değiştirmeden önce anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanız faydalı olur. Değiştirdiğiniz her ayarı not almanız olası sorunlarda yardımcı olacaktır. Herhangi bir değişiklikten sonra sisteminizi yeniden başlatmayı unutma.

Yeni kurulumda acele etmemekte fayda var. Öncelikle boot sırasını kontrol edip işletim sisteminin doğru önyükleme cihazından başlamasını sağlamalısın. Anakart, işlemci ve RAM hızlarını varsayılan değerlerinde bırakmanı öneririm. İleride ihtiyaç duyarsan manuel ayarlar yapabilirsin. Güvenlik ayarlarında Secure Boot'u aktif bırakmak iyi bir fikir. BIOS'un kendi varsayılan ayarları genellikle en uygunudur. Gereksiz değişiklikler sistem istikrarını olumsuz etkileyebilir. Anakart kılavuzuna göz atman da faydalı olur.

Geri