iMac 2015 Sonrası Yavaşlama ve Uzun İşlem Süreleri

aykutusu__

Yeni Üye
27 inç 5K Retina ekranlı 2015 model iMac'imde son birkaç ayda beklenmedik performans düşüşleri yaşıyorum. Tasarım programlarını kullanarak işlerimi yürütmeyi hedefliyorum, ancak bu artık neredeyse imkansız hale geldi.

Dün, 10 saniyelik bir After Effects projesini (1920x1280 çözünürlükte, 60 FPS) Adobe Media Encoder ile 58 dakika içinde işleme aldım. Donanım hızlandırması etkindi. Bu süre oldukça uzun ve normal değil. Bunun nedenini ve çözümünü öğrenmek istiyorum.

Bilgisayarın donanım özellikleri aşağıda listelenmiştir.

[Ekran Görüntüsü]

Bu forumda daha önceki sorularım uzun süre cevaplanmadı. Yardımınızı rica ediyorum.

Konuyu yaklaşık 7 ay önce açtım ve hala bir çözüm bulamadım. Lütfen önerilerinizi bekliyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Üzgünüm, bu kadar uzun süre beklemeniz gerektiğini duyduğuma üzüldüm. Ekran görüntüsüne baktım. Sisteminizin yaşı göz önüne alındığında performans düşüşü beklenebilir. Öncelikle, After Effects ve Media Encoder'ın en son sürümlerini kontrol edin. Disk temizliği yapmayı ve gereksiz programları kaldırmayı deneyin. RAM'inizin yeterli olup olmadığını inceleyin. Son olarak, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi düşünebilirsiniz. Bu adımları denediğinizde durumu yeniden değerlendirebiliriz. Başka önerileriniz olursa belirtin.

Geri