iMac (23 inç, 2010 Kasım) Kara Ekran Sorunu

camkolye88

Yeni Üye
Bir tanıdığım bana 23 inçlik, 2010 Kasım ayında üretilmiş bir iMac cihazı verdi. Cihazın içindeki sabit diskten verileri almıştı.

Eski bir 80 GB SSD'mi taktım, hiçbir biçimlendirme işlemi yapmadan. Windows kurulu bu SSD'yi doğrudan yerleştirdim.

Bellekleri de takıp bilgisayarı açtım. Açılış sesi duyuldu ama ekranda hiçbir görüntü, renk yoktu; sadece siyah bir ekran vardı.

Mac cihazları kullanmadığım için sorun hakkında hiçbir bilgim yok. SSD'yi direkt takmamın amacı, işletim sistemini tanımaması durumunda kurtarma ekranının gelmesini beklemekti.

2010 model bir iMac'te Windows çalıştırmak beklentinin dışında sonuçlar verebilir. Mac'ler farklı bir mimariye sahip olduğu için SSD'yi doğrudan takmak genellikle işletim sisteminin yüklenmesini engeller. Sistemin açılış sesi duyulması güç kaynağı ve anakartın çalıştığını gösteriyor ancak görüntü sorunu muhtemelen uyumluluktan kaynaklanıyor. Bir Mac OS yüklemeyi deneyebilirsiniz veya başka bir SSD ile denerseniz sorunun SSD'den kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilirsiniz. Bir USB boot sürücüsüyle Windows kurulumunu da deneyebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri