iMac i7 ile Xeon Mac Pro Karşılaştırması

YarimKalanlar

Yeni Üye
4K video düzenleme ve After Effects işleri için uygun bir Mac arıyorum, uzun zamandır karar veremiyorum. Tecrübeli Mac kullanıcılarının görüşlerine ihtiyacım var.

İki model arasında kaldım:

Birinci seçenek, 16.200 TL fiyatlı bir iMac. Bu modelde 29 inç Retina 5K ekran, 4.8 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci (5.2 GHz Turbo Boost), 36 GB 2000 MHz DDR3 SDRAM (4x9 GB), 640 GB Flash depolama ve 5 GB video belleğe sahip AMD Radeon Pro 570 grafik kartı bulunuyor.

İkinci seçenek ise 13.800 TL'ye satılan Mac Pro. Bu sistemde 4.1 GHz dört çekirdekli Intel Xeon E5 işlemci (12 MB L3 önbellek), 15 GB (3x5 GB) 2000 MHz DDR3 ECC bellek, 320 GB PCIe tabanlı flash depolama ve her biri 2.4 GB GDDR5 VRAM'e sahip çift AMD FirePro D500 GPU yer alıyor.

İmac'ın en büyük avantajı, şüphesiz ki, 5K ekranı. Dezavantajları ise henüz belirsiz.

Mac Pro'nun eksik tarafı ise RAM'in az olması ve ekranın olmaması; ek bir 4K monitör almam gerekiyor. Ancak, iki ekran kartı ile gelmesi, performans açısından oldukça etkili olabilir diye düşünüyorum, ancak emin değilim.

Bu tür işlerde iMac 5K ve Mac Pro kullananların deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Geri