iMac M1 ile Mac Mini M1: Adobe İşlemleri İçin Karar Verme

RenkKuytusu

Yeni Üye
Adobe uygulamaları ve video düzenleme için yeni bir makine alacağım, kafamda iMac M1 veya Mac mini M1 modelleri var. 10/12-18 GB RAM'lı seçeneklerden birini satın almayı düşünüyorum.

Uyumluluk sorunları yaşayıp yaşamayacağım konusunda endişelerim var. Özellikle Adobe programlarıyla ilgili sıkıntılar yaşamaktan korkuyorum.

Windows'tan 70-140 GB RAM kullanmaya alışkınım, 18 GB RAM 4K video düzenleme için yeterli gelir mi diye merak ediyorum. Bu konuda tecrübeli kişilerin görüşlerine ihtiyacım var.

iMac'in ekranı, iMac almayı cazip kılıyor mu? Ekran kalitesi video düzenleme için ne kadar önemli?

280 GB depolama alanı işimi görür mü, yoksa daha fazlasına mı ihtiyacım var? Depolama alanına dair önerilerinizi bekliyorum.

Bu sorular beni oldukça kararsız bıraktı. Başka olası sorunlar veya ihtiyaçlar varsa, onları da paylaşmanızı rica ediyorum. Kullanım deneyimlerinizi aktarırsanız çok faydalı olur.

18 GB RAM, 4K video düzenleme için yeterli olmayabilir, özellikle Windows'taki alışkanlıklarınızdan dolayı. Daha yüksek RAM'li bir seçenek değerlendirebilirsiniz. 280 GB depolama alanı, projenizin büyüklüğüne bağlı olarak yeterli olmayabilir. Dış depolama çözümleri düşünmenizde fayda var. iMac'in ekranı video düzenleme için önemli bir avantaj; renk doğruluğu ve çözünürlük işinizi kolaylaştırır. Adobe uygulamalarıyla M1 işlemciler genel olarak uyumlu çalışıyor, fakat bazı eklentilerde sorun yaşayabilirsiniz. Deneyimlerime göre, daha büyük bir depolama alanı ve belki 32 GB RAM almanız daha akılcı olacaktır.

Son mesajlar

Geri