iMac M1 ile Mac Mini M1: Adobe Programları İçin Karşılaştırma

KapiKnock

Yeni Üye
Adobe yazılımları ve video düzenleme işleri için yeni bir makine almayı planlıyorum. iMac M1 ya da Mac mini M1 modellerinden, 10/11-18 GB RAM'li birini satın alacağım. Bazı tereddütlerim var.

Adobe programlarıyla uyumluluk açısından sorun yaşar mıyım? Geçtiğimiz aylarda 70-140 GB RAM kullandığım Windows ortamdan geliyorum. 4K video düzenleme için 18 GB RAM yeterli olur mu?

iMac'in ekran kalitesi, fiyat farkına değer mi? 300 GB depolama alanı yeterli olur mu? Bu konularda deneyimli kişilerin görüşlerini öğrenmek istiyorum.

Kullanım sırasında karşılaştığım, ancak aklıma gelmeyen başka sorunlar veya ihtiyaçlar varsa, onları da paylaşmanızı rica ediyorum.

M1 işlemciler Adobe yazılımlarıyla gayet uyumlu, endişelenmene gerek yok. Ancak 70-140 GB RAM kullanımından 18 GB'a düşüş, özellikle 4K video düzenlemede performans düşüşüne yol açabilir. 16 GB RAM tercih etmeni öneririm. iMac'in ekran kalitesi tartışılmaz derecede iyi, ancak fiyat farkı sana bağlı. 300 GB depolama alanı, proje büyüklüğüne göre yetersiz kalabilir; daha yüksek kapasiteli bir model düşünebilirsin. Harici bir SSD kullanmayı da değerlendirebilirsin. İşlemci soğutma performansına da dikkat etmekte fayda var, özellikle uzun süreli render işlemlerinde.

Son mesajlar

Geri