iMac M1 mi, yoksa Mac Mini M1 mi? Adobe ve video düzenleme için

cam3noktasi

Yeni Üye
Adobe yazılımları ve video düzenleme için yeni bir cihaz arıyorum. iMac M1 ya da Mac Mini M1'in 10/12-20 GB RAM'lı modellerinden birini alacağım. Birkaç sorun beni düşündürüyor.

Adobe programlarıyla uyumluluk konusunda sorun yaşar mıyım? Bu önemli bir konu.

Windows'tan 70 GB-140 GB RAM'a alışkınım; 20 GB RAM, 4K video düzenleme için yeter mi acaba? Bu kapasite bana yeterli gelir mi diye düşünüyorum.

iMac'in ekranı, iMac almayı haklı çıkaracak kadar iyi mi? Bu cihazın ekranı gerçekten önemli.

280 GB depolama alanı yeterli olur mu? Depolama alanı beni endişelendiriyor.

Deneyimli kullanıcıların görüşlerini bekliyorum. Düşünmediğim ancak kullanımda ortaya çıkabilecek diğer sorunları ve gereksinimleri paylaşmanız harika olur.

Adobe programlarıyla M1 çip genel olarak uyumludur, ancak bazı performans farklılıkları yaşayabilirsiniz. 70-140 GB RAM'den 20 GB'a geçiş büyük bir düşüş, 4K video düzenlemede zorlanabilirsiniz. Projenizin boyutuna ve karmaşıklığına bağlı olarak 20 GB yeterli olmayabilir. iMac'in Retina ekranı oldukça iyi; ancak, renk doğruluğu ve genel görüntü kalitesi beklentinizi karşılayıp karşılamayacağını dikkatlice değerlendirmelisiniz. 280 GB depolama alanı 4K videolar için hızlıca dolabilir, harici depolama çözümleri düşünmeniz faydalı olabilir. Daha yüksek RAM ve depolama alanı sunan bir model daha verimli olabilir.

Son mesajlar

Geri