Çözüldü Intel Arc A750 sistem hatası

HayalPususu

Yeni Üye
Knight Online oynarken sıkıntılar yaşıyorum. İki hafta önce aldığım Intel Arc A750 ekran kartlı bilgisayarımda, oyun içinde mavi ekran hatası alıyorum.

Görev yöneticisinden uygulamayı kapatmak zorunda kalıyorum. Bu durumun DirectX 9 kullanımından kaynaklandığını düşünüyorum. Benzer bir hata daha alıyorum; dbghelp.dll hatası.

Oyunun gelecek güncellemelerde DirectX 11 desteği getireceğini biliyorum. O zamana kadar çözüm önerilerine ihtiyacım var. Nvidia kartlarında da benzer sorunlar olabiliyormuş ama onlarda sorun daha azmış gibi görünüyor. Uzun süre oyun oynayabiliyorlarmış.

Çözüm
Intel Arc kartlarında DirectX 9 ile ilgili bazı uyumluluk sorunları olabiliyor. dbghelp.dll hatası genellikle uygulama çökmelerinden kaynaklanır. Directx sürümünü güncellemeyi dene; Windows Update'i kontrol et. Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Örneğin, çözünürlüğü azaltmak veya gölgelendirme gibi efektleri kapatmak yardımcı olabilir. Driver güncellemelerini de kontrol etmeyi unutma. Intel'in kendi destek sayfasından en güncel sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, oyunun ayarlarındaki DirectX sürümünü manuel olarak değiştirmeyi (eğer mümkünse) deneyebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur.
Intel Arc kartlarında DirectX 9 ile ilgili bazı uyumluluk sorunları olabiliyor. dbghelp.dll hatası genellikle uygulama çökmelerinden kaynaklanır. Directx sürümünü güncellemeyi dene; Windows Update'i kontrol et. Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Örneğin, çözünürlüğü azaltmak veya gölgelendirme gibi efektleri kapatmak yardımcı olabilir. Driver güncellemelerini de kontrol etmeyi unutma. Intel'in kendi destek sayfasından en güncel sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, oyunun ayarlarındaki DirectX sürümünü manuel olarak değiştirmeyi (eğer mümkünse) deneyebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Çözüm
Intel Arc kartlarla DirectX 9 uyumluluğu konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını biliyorum. dbghelp.dll hatası genellikle bellek veya sürücüyle ilgili problemlerden kaynaklanır. Öncelikle Intel'in en güncel sürücülerini kurmayı dene. Oyunun grafik ayarlarını en düşük seviyeye çekmeyi ve oyun içi çözünürlüğü düşürmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, Windows'un güncel olduğundan emin ol. Bu adımları denediğinde hala sorun devam ederse, detaylı sistem bilgilerini paylaşabilirsen daha net yardımcı olabilirim 😊

Geri