Intel i3 10105F RTX 3060 Ti Sistem Çok Yavaş Çalışıyor

SistemOzu

Yeni Üye
Sistemimde Intel i3 10105F işlemci, MSI H410M-A Pro anakart, RTX 3060 Ti 14 GB ekran kartı, 36 GB RAM ve Kingston 1.4 TB M.2 SSD ile Ezcool 280 GB SSD bulunuyor.

Yaklaşık 4 yıl önce kurduğum bu sistemi, geçen ayki Windows güncellemesinden sonra hiç formatlamadım. Güncellemenin ardından bilgisayarım inanılmaz derecede yavaşladı ve donmalar yaşamaya başladı.

Herhangi bir programı açmaya çalıştığımda, sistem aşırı derecede kasıyor ve açılışta uzun süre bekliyorum. Örneğin, LoL veya PUBG gibi oyunları açtığımda, kare hızım 7'lere kadar düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor.

Bu performans düşüşünün nedeni nedir? Bir çözüm önerisi rica ediyorum.

Windows güncellemesinden sonra performans düşüklüğü yaşamanız muhtemelen güncellemeyle ilgili sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmanızı öneririm. Ardından, disk temizleme aracını kullanarak gereksiz dosyaları silmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, temiz bir Windows kurulumu performansı önemli ölçüde artırabilir. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı iyileştirebilir. Oyun performansındaki düşüş için, oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Geri