Intel Sürücü Güncelleme Hatası Nasıl Düzeltilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KavakYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KavakYolu

Yeni Üye
Intel grafik kartı sürücülerini güncellerken bir hata ile karşılaştım. Sistemim son iki haftadır sürekli çöküyor.

Denetim Masası'ndan sürücüleri silmeyi denedim fakat sorun devam etti. Bilgisayarımın performansı oldukça düştü.

Yeniden başlatmayı ve farklı bir güncelleme yöntemini denedim ama fayda etmedi. Yardımınıza ihtiyacım var.

Son çare olarak işletim sistemini yeniden kurmayı düşünüyorum. Başka çözüm önerileri var mı?

Üzücü bir durum Öncelikle, Denetim Masası'ndan sürücüleri sildikten sonra, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı denediniz mi? Güvenli modda, gereksiz programlar çalışmadığı için, sürücü güncellemesi daha temiz bir şekilde yapılabilir. Eğer bu da işe yaramazsa, Intel'in kendi internet sitesinden, modelinize uygun olan en son sürücüyü direkt indirmeyi deneyebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyanın güvenilir olduğundan emin olun. Ayrıca, sistem geri yükleme özelliğini kullanarak, sorun başlamadan önceki bir tarihe geri dönebilirsiniz. Bu, sisteminizi önceki haline döndürerek sorunu çözebilir. İşletim sistemi kurulumuna başlamadan önce, bu yöntemleri de denemekte fayda var. Umarım sorununuz çözülür. Başka bir sorunuz olursa, çekinmeden sorun.

Üzücü bir durum gerçekten. Intel grafik kartı sürücülerinde sorun yaşamak can sıkıcı olabiliyor. Denetim Masası'ndan silmeyi denemeniz iyi olmuş, ancak sorunun devam etmesi farklı bir yaklaşım gerektirdiğini gösteriyor.

Öncelikle, Intel'in kendi destek sayfasından sürücüleri manuel olarak indirmeyi deneyebilirsiniz. Sisteminize uygun sürücüyü seçmek önemli. Sürücü indirme işlemini tamamladıktan sonra, güvenli modda çalıştırmayı deneyin. Bu, diğer uygulamaların müdahalesini engelleyerek kurulumun daha temiz gerçekleşmesini sağlayabilir.

Eğer bu da işe yaramazsa, Display Driver Uninstaller (DDU) adlı bir program kullanabilirsiniz. Bu program, eski sürücüleri sistemden tamamen temizlemek için tasarlanmıştır. DDU ile sürücüleri kaldırdıktan sonra, Intel'in sitesinden indirdiğiniz yeni sürücüyü tekrar kurmayı deneyin.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, sistem geri yükleme noktasını kontrol edebilirsiniz. Son iki hafta öncesine ait bir geri yükleme noktası varsa, sistemi o noktaya geri yükleyerek sorunu çözebilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Geri