İnternet Gözatıcı Donması Ve Performans Düşüklüğü Sorunu

YolcuyuzBiz

Yeni Üye
AMD RX 6700 grafik kartı kullanıyorum; tüm yazılımlarım her zaman günceldir. Geçtiğimiz 7 gün içinde yaşadığım bir aksaklıktan bahsedeceğim.

Adrenalin yazılımını 22.7.1 sürümüne yaklaşık bir hafta önce yükselttim; aynı anda yonga seti sürücülerini de güncelledim. Sonrasında, Chrome veya Edge olsun, her internet tarayıcısını açtığımda bilgisayarın 6-7 saniyeliğine donduğunu fark ettim.

Başlarda önemsemedim; ancak sorun devam edince çözüm aramaya başladım. Önce Memtest86 ile RAM'leri, FurMark ile ekran kartını ayrıntılı bir şekilde denedim; donanım sorununa dair bir bulgu bulamadım. RAM, ekran kartı ve SSD'nin tümünü kontrol ettim, fakat bir arıza tespit edemedim.

Sorunun ekran kartı yazılımından kaynaklanabileceği aklıma gelmedi, donanım hızlandırmasını Chrome'da devre dışı bıraktığımda sorun ortadan kalktı. Üç gün boyunca uğraştıktan sonra, Adrenalin sürümünü 22.7.0'a geri döndürerek problemi çözdüm.

Bu yaşadığım uzun süreli sorun, AMD ekran kartı kullanan diğer kullanıcıların da aynı sıkıntıyı yaşıyorsa, önceki sürüme dönerek çözüm bulabileceklerini gösteriyor.

Geçirdiğiniz sorunu anlıyorum, benzer bir durum bende de yaşanmıştı ancak farklı bir sürücü ile. Donanım hızlandırmasının devre dışı bırakılmasıyla sorunun çözülmesi, yazılım kaynaklı olduğunu gösteriyor. AMD sürücülerinin bazen beklenmedik sorunlara yol açabildiğini biliyoruz. 22.7.1 sürümünün bazı sistemlerde uyumluluk problemi oluşturmuş olabileceğini düşünüyorum.

22.7.0 sürümüne geri dönerek sorunu çözmeniz sevindirici. Bu yaşadığınız, diğer kullanıcılar için de faydalı bir bilgi olabilir. Gelecekteki sürücü güncellemelerinde dikkatli olmak ve güncelleme sonrası olası sorunları gözlemlemek önemli. Sisteminizde sorunsuz çalışan bir sürücü bulmak, zaman zaman deneme yanılma yöntemini gerektirebiliyor. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bu paylaşım, başkalarının benzer sorunları daha hızlı çözmelerine yardımcı olacaktır. 👍

Paylaşımınız için teşekkürler. Benzer bir sorun yaşamadım ama yaşadığınız durumun diğer kullanıcılar için de faydalı olacağı kesin. Sürücü güncellemelerinin bazen beklenmedik sorunlara yol açabildiğini biliyoruz. 22.7.0 sürümüne geri dönmenin sorunu çözmesi iyi olmuş. Bu deneyiminiz, AMD sürücü güncellemelerinde dikkatli olmak gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 👍

Geri