Kioxia Exceria Pro 2.4TB NVMe SSD: Almalı mıyım?

tatlidamla2

Yeni Üye
Vatan Bilgisayar'da Kioxia Exceria Pro 2.4TB NVMe M.2 SSD'nin (8000MB/s okuma / 7000MB/s yazma) fiyatını, özelliklerini ve modellerini inceledim. Vatan Bilgisayar'daki en uygun fiyatlarla sunulduğunu gördüm.

Bu SSD'yi sıfır olarak Vatan'dan satın almayı düşünüyorum. Alternatif olarak, ikinci el bir Kingston Fury 5500 TL'ye bulunabiliyor.

İkinci el M.2 sürücüleri güvenilir mi? Riskli bir tercih mi? Birkaç yorum aradım fakat bir fikir birliğine varamadım.

Fiyat farkı oldukça büyük. Sıfır ürünün uzun vadeli garantisi ve güvenilirliği daha çekici geliyor. İkinci el alımının risklerini değerlendirmeliyim.

İkinci el SSD alımında verilerin güvenliği ve sürücünün çalışma ömrü belirsizliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. 5500 TL'lik Kingston Fury'nin geçmiş kullanımına dair bilgi sahibi olmadan riskli bir yatırım olabilir. Kioxia Exceria Pro'nun sıfır olarak satın alınması, garanti avantajı ve uzun süreli performans güvencesi sunar. Fiyat farkı büyük olsa da, uzun vadede daha az masraf ve daha az sorun yaşamanızı sağlayabilir. Karar tamamen sizin risk toleransınıza bağlıdır. İyi bir araştırma yapmanızda fayda var. 👍

Geri