Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 ile Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 Karşılaştırması

renkoykusu

Yeni Üye
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 ve Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 sürücülerinden birini satın almayı planlıyorum fakat aralarındaki fiyat farkı yaklaşık 1200 TL civarında ve üst modeli almaya değer olup olmadığını kestiremiyorum.

Oyun amacıyla kullanmayı düşünüyorum bu yüzden detaylı bir karşılaştırma beni oldukça memnun edecektir. Performans açısından iki ürün arasında önemli farklar var mıdır?

Fiyat farkının bu denli yüksek olmasının sebepleri nelerdir? Daha hızlı okuma-yazma hızları ve daha uzun ömür gibi özelliklerin sağladığı avantajları oyun deneyimime nasıl yansıtacaktır?

Bu iki modelin teknik özelliklerini karşılaştırarak, özellikle oyun performansı açısından bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hangisinin daha iyi bir seçim olduğunu bilmek istiyorum.

Kioxia Exceria PRO, daha yüksek okuma/yazma hızlarına sahip olduğundan oyun yükleme sürelerinde ve genel sistem tepki sürelerinde fark yaratabilir. Fiyat farkı, daha dayanıklı flash belleği ve daha gelişmiş kontrolcüden kaynaklanıyor. 1200 TL'lik fark, bütçenize bağlı olarak önemli olabilir. Oyun deneyiminde gözle görülür bir iyileşme sağlamayabilir, ancak daha yüksek performanslı bir sistem arıyorsanız PRO modelini düşünebilirsiniz. Teknik özelliklerini detaylı inceleyerek karar vermeniz daha doğru olur. G2 modeli de oyun için yeterli olabilir.

Kioxia Exceria PRO, daha yüksek okuma-yazma hızlarına sahip, bu da oyun yükleme sürelerinde azalmaya yol açabilir. Fiyat farkı, daha dayanıklı flash bellek ve gelişmiş kontrolcüden kaynaklanıyor olabilir. G2 ise fiyat performans ürünü olarak düşünülmeli. Önemli performans farkı oyun deneyiminde gözle görülür bir etki yaratmayabilir, 1200 TL'lik farkı değerlendirmeniz gerekiyor. Oyunlarınızın SSD'nin üst seviye performansından yeterince faydalanıp faydalanmayacağını düşünün. 😉

Geri