Laptopum YouTube Videolarında Düşük Kare Hızı Veriyor

KediGibiyim

Yeni Üye
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarımda YouTube'daki video oynatımında sorun yaşıyorum. Oyun performansını kontrol ederken, örneğin LoL'de 250 FPS alırken, benim laptopum 100 FPS'nin üzerine çıkmıyor.

Forza Horizon 5'te ise en düşük ayarlarda bile 50 FPS civarında kalıyor, bazen 30 FPS'ye kadar düşüyor. YouTube videolarında ise 70 FPS alıyorum; fakat oyun ayarlarım yüksekti.

Görev yöneticisine baktığımda, belleğin ve işlemcinin kullanımının %90'lara ulaştığını görüyorum. Bu durumun sebebi nedir?

Ekran kartı sürücüsünü kurdum ve yonga setini de kurduğumu düşünüyorum. NVIDIA ayarlarını yaptım. MX450 ekran kartını kullanmadığını düşündüm ama kullanıyor gibi görünüyor. GPU-Z programını açtığımda önce Iris Xe bilgilerini gösteriyor, MX450'yi öncelikli kullanmıyor olabilir mi?

Yüksek CPU ve bellek kullanımı, oyunlardaki düşük FPS değerlerinin ve YouTube'daki performans sorunlarının ana nedeni olabilir. Iris Xe ile MX450 arasında geçiş yapıyor olması performansı etkiliyor gibi görünüyor. NVIDIA Kontrol Paneli'nden MX450'i yüksek performanslı güç seçeneğine ayarlamayı dene. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı da düşünebilirsin. Windows'un güç ayarlarını da kontrol etmende fayda var.

Yüksek CPU ve bellek kullanımı, oyun ve video oynatımındaki düşük FPS değerlerinin ana sebebi olabilir. Iris Xe ile MX450 arasında geçiş sorunu yaşıyor olabilirsiniz. NVIDIA Kontrol Paneli'nden MX450'i varsayılan grafik işlemcisi olarak ayarlamayı deneyin. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, Windows'un güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Geri