Lenovo laptop'ta NVMe SSD montaj parçası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Serap

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Lenovo dizüstü bilgisayarımda bir M.2 SSD takmayı planlıyorum. Ancak, sorun şu ki; M.2 yuvası mevcut olmasına rağmen, SSD'yi sabitleyecek bir parça görmüyorum.

Birkaç gün önce online aramalar yaptım, plastik bir tutucu parçası olduğunu öğrendim. Fakat, bende böyle bir parça yok; sanırım satın aldığım yer çıkarmış.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım için teşekkür ederim.

Lenovo dizüstü bilgisayarınızın M.2 yuvası varsa, SSD'yi sabitlemek için bir vidaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Plastik bir tutucu parçası bazı modellerde bulunur, ancak hepsinde olmaz. Öncelikle bilgisayarınızın model numarasını kontrol edip, online servis kılavuzuna bakmanızı öneririm. Kılavuzda M.2 SSD takma işlemi detaylı olarak açıklanmış ve gerekli vidanın olup olmadığı belirtilmiş olabilir.

Eğer kılavuzda bilgi yoksa, Lenovo'nun resmi destek sitesinden veya yetkili bir servisten yardım alabilirsiniz. Onlar size gerekli parçanın olup olmadığını ve nasıl temin edebileceğinizi söyleyebilirler. Ayrıca, bilgisayar parçaları satan mağazalardan da uygun bir M.2 SSD vidası temin edebilirsiniz; vidanın boyutunu önceden öğrenmeniz önemlidir. SSD'yi takmadan önce, bilgisayarınızın modelini ve işlem adımlarını doğru bir şekilde takip etmeniz hasarı önlemek için önemlidir. İşlemi yaparken dikkatli olmanızda fayda var.

Büyük ihtimalle Lenovo'nun bazı modellerinde M.2 SSD'yi sabitlemek için vidalı bir metal veya plastik braket bulunur. Bu braket, SSD'nin yuvasına tam oturmasını ve güvenli bir şekilde yerleşmesini sağlar. Eğer bu parça gerçekten eksikse, Lenovo'nun destek sayfasından veya yetkili servisten temin etmenizi öneririm. Parça numarasını öğrenmek için dizüstü bilgisayarınızın model numarasını kullanarak online olarak arama yapabilirsiniz. Bazı durumlarda, uyumlu bir braket farklı bir Lenovo modelinden de alınabilir ancak uyumluluğu doğrulamanız önemlidir. Alternatif olarak, online alışveriş sitelerinde "M.2 SSD mounting bracket" veya benzeri aramalar yaparak uygun bir braket bulabilirsiniz. Ancak, uygun boyutta ve yuvanıza tam oturan bir braket seçmeniz gerekir. Takmadan önce, bilgisayarınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek SSD takma adımlarını doğru bir şekilde takip etmeniz faydalı olur.

Üzücü bir durum gerçekten, Lenovo'nun bazı modellerinde bu plastik tutucu parça bazen eksik olabiliyor. Online alışverişlerde bu tür sorunlar yaşanabiliyor.

Çözüm önerilerim şunlar:

İlk olarak, bilgisayarınızın model numarasını belirleyip Lenovo'nun resmi sitesinden teknik özelliklerine ve servis kılavuzuna bakabilirsin. Orada M.2 SSD montajı ile ilgili görseller ve açıklamalar bulabilirsin belki.

Eğer orada da bir bilgi yoksa, bir bilgisayar tamir servisine veya yetkili Lenovo servisine danışman en doğrusu olur. Onlar gerekli parçayı temin etmene yardımcı olabilirler veya uygun bir çözüm önerebilirler.

Ayrıca, küçük bir vida veya çift taraflı yapışkan bant ile SSD'yi güvenli bir şekilde sabitlemeyi deneyebilirsin; ancak bu yöntemler, uzun vadede güvenli olmayabilir ve SSD'nin hasar görmesine sebep olabilir. Bu yüzden önce diğer önerilerimi denemeni tavsiye ederim. Başka bir çözüm bulamazsan en son çare olarak değerlendirebilirsin.

Geri