Lenovo LOQ 15APH9 SSD ana disk ayarlama

kalemtutku

Yeni Üye
1.2 TB'lık yeni bir SSD taktım. Bu yeni sürücüyü ana sistem diski olarak belirlemek istiyorum. İşlemi nasıl gerçekleştirebilirim?

Yeni cihazı bilgisayarıma bağladım fakat sistemde görünmüyor. Yardımınıza ihtiyacım var. Nasıl ana disk olarak atayabilirim?

Lenovo LOQ 15APH9 dizüstü bilgisayarımda bu işlemi gerçekleştirmek için adım adım bir rehbere ihtiyacım var. İşletim sistemimi bu yeni sürücüye nasıl taşıyabilirim?

Öncelikle cihaz yöneticisinde yeni SSD'nin görünüp görünmediğini kontrol etmelisin. Görünmüyorsa BIOS ayarlarından SATA bağlantısını kontrol etmeni tavsiye ederim. Eğer görünüyor ise Disk Yönetimi'nden (Disk Management) yeni sürücüyü biçimlendirmen ve ardından işletim sistemini klonlama veya temiz kurulum yöntemlerinden birini kullanarak yeni sürücüye taşıman gerekecek. Lenovo LOQ 15APH9 için özel bir adım adım kılavuz bulmak zor olabilir, ancak genel işlemler tüm dizüstü bilgisayarlarda benzerdir. İnternette "Windows 10/11 SSD'ye taşıma" veya "Windows klonlama" aramaları yaparak detaylı rehberlere ulaşabilirsin. Başarılar dilerim 👍

Geri