Lenovo LOQ soğutucuları sürekli çalışıyor

CayirKosusu

Yeni Üye
Lenovo Legion yazılımını kullanarak fan hızlarını düzenledim ama işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 60 derece civarında olsa bile fanlar sürekli maksimum hızda dönüyor bu durum beni oldukça rahatsız ediyor nasıl çözebilirim?

Fan ayarlarını değiştirmeme rağmen, bu problem devam ediyor bu yüzden bir çözüm arıyorum.

Sorunu gidermek için başka yöntemler denemeyi düşünüyorum, fakat bir türlü başarılı olamıyorum.

Lenovo Vantage yazılımını tamamen kapatmayı deneyebilirsiniz. Bazen yazılımın kendi içinde bir çakışma yaşayabiliyor. Bios ayarlarından fan kontrolünü manuel olarak devre dışı bırakıp, daha sonra tekrar Lenovo Vantage'ı açıp ayarları yeniden yapmayı deneyin. Bu işe yaramazsa, Lenovo destek sayfasından güncel bir BIOS sürümü olup olmadığını kontrol edin. Güncelleme varsa yükleyin. Son çare olarak, sıcaklık değerlerini izleyen farklı bir üçüncü parti yazılım kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde daha net bir sonuç alabilirsiniz.

Lenovo Vantage'ın fan kontrolü bazen sorun çıkarabiliyor. Öncelikle, yazılımı tamamen kapatıp yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, BIOS ayarlarına bakın; orada da fan kontrolüyle ilgili seçenekler olabilir. Son çare olarak, varsayılan fan profiline geri dönmeyi deneyin. Bu işlemlerden sonra durum düzelmezse, Lenovo destek hattıyla iletişime geçmeniz iyi olur. Başka bir olasılık da, sürücü güncellemelerinin kontrol edilmesidir.

Geri