LoL'de Aniden Düşen FPS Değerleri (GTX 1650)

aydusuklugu

Yeni Üye
Oyun içindeki kare hızım genellikle 80-100 arasında seyrediyordu, fakat ani düşüşler yaşıyorum, 2-6 kareye kadar iniyor. Sistemimde GTX 1650 ekran kartı ve AMD Ryzen 7 3750h işlemci bulunuyor, bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve harici soğutucu kullanıyorum.

Bu performans düşüşünün güç yönetimi ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum; iki aydır doğru ayarı bulmak için uğraşıyorum. İşlemci güç sınırlamalarını değiştirmeyi denedim, minimum güç yüzdesini düşürmenin ya da yükseltmenin, maksimum güç değerini azaltmanın ya da artırmanın bir etkisi olmadı.

Diğer oyunlarda bu sorun yaşanmıyor. Şu an minimum işlemci kullanımı %35, maksimum ise %70 civarında ve bu durumdan memnunum; LoL'de bile 120 kareye kadar çıkabiliyorum. Ancak, bu ani düşüşler devam ediyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Herhangi bir öneriniz var mı?

Sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Ekran kartı ve işlemci sürücülerinin en son sürümlerine sahip olduğunuzdan emin olun. Arka plan uygulamalarını kapatmayı deneyin, oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi de göz önünde bulundurun. Windows'un güç planını "Yüksek Performans" olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz. Oyunun dosyalarında bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için dosya bütünlüğünü doğrulayın. Sorun devam ederse, oyun ayarlarında V-Sync'i devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Sistem özelliklerini göz önünde bulundurursak, GTX 1650'nin bu oyunda ani performans düşüşlerine neden olması olası görünüyor. Sürücülerinizi güncellemeyi deneyin. Oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi detaylar kare hızını önemli ölçüde etkiler. Arka plan uygulamalarını kapatmayı ve oyunun öncelik seviyesini yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Son olarak, oyunun dosyalarında bir bozulma olup olmadığını kontrol etmek için dosya bütünlüğünü doğrulamayı öneririm. Bunların hepsini denedikten sonra sorun devam ederse, farklı oyun içi ayar kombinasyonları denemeye devam edebilirsiniz.

Geri