M1 MacBook Air: Hala değer mi?

kumizgisi_

Yeni Üye
Geçen haftaki tartışmadan sonra Apple ürünlerine daha ilgili oldum. Ancak, M2 işlemcili MacBook'ların 12 GB 600 GB'lık versiyonundan düşük konfigürasyonların yavaş olduğunu duydum. Bu benim bütçemi oldukça aşıyor, sadece temel modeli alabilirim. M1 Pro inceledim fakat 14 GB'lık sıfırını bulamadım.

14 GB M1 Air oldukça cazip bir fiyata satılıyor diğer seçeneklere nazaran. Yine de, soğutma sisteminin olmaması beni tedirgin ediyor. Gerçi, bir iki kullanıcı dışında, genel olarak sorun yaşanmadığını okudum.

Uzun süreli kullanımda hayal kırıklığı yaratır mı? Yaratırsa, Windows tarafında performanstan ödün vermeden hafif alternatifler nelerdir? Tavsiyelerinize açığım.

14 GB RAM'li M1 Air, fiyat performans açısından iyi bir seçenek olabilir. Soğutma sistemi olmasa da, hafif kullanımda sorun yaşama ihtimaliniz düşük görünüyor. Ancak yoğun multitasking veya video düzenleme gibi işlemler için yeterli olmayabilir. Uzun vadede performans düşüşü yaşamanız olası.

Windows tarafında ise, hafif ve performanslı cihazlar için Lenovo ThinkPad X1 Carbon veya Dell XPS 13 modellerine bakabilirsiniz. Bu cihazlar, daha gelişmiş soğutma sistemlerine sahip. Bütçenizi ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm.

Geri