M2 MacBook Air mi Yoksa Mac mini mi? Bir iOS Geliştirici İçin

KalemSusu

Yeni Üye
Yazılım geliştirme öğrencisiyim ve mobil uygulamalar üzerinde çalışıyorum; halihazırda güçlü bir Windows dizüstü bilgisayarım, monitörüm ve klavye setine sahibim.

Amerika'da bir eğitim programına katılıyorum ve yeni bir bilgisayar alma olanağı buldum. Windows cihazımla iOS geliştirme yapamadığım için bir macOS cihazı edinmek istiyorum.

1400$ civarında 12 GB RAM'e sahip bir M2 MacBook Air buldum, ancak farklı bir mağazada 700$ fiyatla 6 GB RAM'li bir model var.

M2 Mac mini ise 500$'dan başlıyor ve RAM yükseltmesiyle 14 GB'lık modeli 700$'a alınabiliyor. Belki öğrenci indirimiyle 600$'a düşürebilirim.

Zaten monitörüm ve dizüstü bilgisayarım mevcut olduğundan, 14 GB RAM'li Mac mini daha mantıklı mı yoksa 6 GB RAM'li M2 Air'e razı olmalı mıyım? 6 GB RAM'in ileride sorun çıkarmasından endişeleniyorum ve 12 GB'lık Air için çok fazla para ödemek istemiyorum. Mac mini benim durumumda uygun bir seçenek midir? ASUS ROG Zephyrus G14 dizüstü bilgisayarımın ekranını neredeyse hiç kullanmadım, monitörüm işler için çok daha rahat geliyor.

Son mesajlar

Geri