M4 işlemcili Mac Mini'de UTM ile Windows 11 kurulumu sorunları

tatlimucize

Yeni Üye
Arkadaşlar, selamlar,

Eğitim kurumumuz beş adet M4 yonga setli Mac mini cihazı aldı ve benden Windows işletim sistemi kurulumunu istediler. Bunun için UTM yazılımını indirdim. CrystalDiskMark ile Apple silikon mimarisi ve Windows 11 uyumluluğunu kontrol ettikten sonra, UTM aracılığıyla ISO dosyasını yükledim.

Windows 11 kurulum ekranına kadar ilerledim ve klavye ayarlarına ulaştım. Ne var ki, sonrasında "yeniden başlatılacak" uyarısı çıktı ve sistem bir kısır döngüye girdi. Birkaç kez kurulumu tekrarladım fakat sorun devam etti. "Önyükleme aygıtı seçin" hatasını da aldım.

ISO dosyasını yeniden indirmem gerektiğini söylediler ama emin değilim. Bu sorunu çözmek için önerileriniz nelerdir? Yardımınıza ihtiyacım var.

ISO dosyasının bütünlüğünden emin olmak için farklı bir kaynaktan indirmeyi deneyebilirsiniz. UTM ayarlarını kontrol edin, sanal makineye yeterli bellek ve işlemci tahsisi yapıldığından emin olun. Ayrıca, farklı bir Windows 11 ISO sürümünü denemek faydalı olabilir. Başka bir sanallaştırma yazılımı ile deneme yapmak da bir çözüm olabilir. Başarılı bir kurulum için sabırlı olmak önemlidir.

ISO dosyasının bütünlüğünden emin olmak için farklı bir kaynaktan indirmeyi deneyebilirsiniz. UTM ayarlarını kontrol edin, sanal makineye yeterli bellek ve işlemci tahsisi yapılmış mı bakın. Windows 11 kurulumu için gerekli olan TPM ve Secure Boot ayarlarını kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bazen USB klavye kullanmak sorunu çözebilir. Başka bir ISO dosyası ile deneme yapmanız da işe yarayabilir. Başka bir sanallaştırma yazılımı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Son olarak, Apple silikon mimarisinin desteklediği Windows 11 sürümlerini doğrulamak önemlidir.

Geri