Mac mi yoksa başka dizüstü bilgisayarlar mı?

MelekGolge

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, inşaat mühendisiyim ve yeni bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Şirketimizden bir bilgisayarım var, ancak evde ve dışarıda da kullanabileceğim bir bilgisayara ihtiyacım var. Araştırma yaptım ama karar veremiyorum.

Bilgisayarımda AutoCAD, İdecad, SAP2000, Lumion gibi programlar çalıştırmam gerekiyor. Bazıları Mac'in bu programlar için uygun olduğunu, Windows kurulumuyla İdecad gibi programların da çalışabileceğini söyledi. Ama bazı programlar Mac'te çalışmıyorsa, neden Mac tercih edeyim? Mac'in hızını ve kullanım kolaylığını anlıyorum.

M1 ve M2 işlemciler hakkında bilgim yok. Eski bilgisayarımda Intel i5 işlemci vardı ve AutoCAD ile İdecad'i aynı anda kullanırken bazen yavaşlıyordu. Render alma işlemleri de sıkıntı yaratıyordu. Bu sorunları çözmek istiyorum.

Mac tercih etmezsem hangi markayı seçebilirim? Uzun süre dayanacak, işlerim için yeterli olacak, arada oyun da oynayabileceğim, bataryası iyi olan, sık sık arıza çıkarmayacak bir bilgisayar arıyorum. HP ve Casper'dan uzak duruyorum. MSI ve Monster hakkında farklı görüşler var.

Geri