Mac Mini aşırı ısınıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Mac mini m5'im boşta çalışırken bile çok fazla ısı üretiyor. Kullanıcı oturumunu kapatmadan ısınmayı engellemenin bir yolu yok. Geçen ay yetkili bir Apple servisine götürdüm, fakat cihazda bir sorun bulamadılar. Benzer bir durum yaşayan başka kullanıcılar var mı?

Düşük güç modunu aktif etmeyi denedim ama sorun devam ediyor. Isınma sorunu, 3 ay önce başladı ve giderek daha belirgin hale geliyor.

Merhaba arkadaşım, benzer bir durum bende de yaşandı. Mac mini m5'imde de boştayken yüksek ısı üretimi oluyordu. Servis incelemesinde bir sorun tespit edilememesi üzücü. Düşük güç modunu denemen iyi olmuş.

Bazı önerilerde bulunabilirim. Sistem güncellemelerinin tamamını kontrol etmenizi, gereksiz arka plan uygulamalarını kapatmanızı ve fanların tozdan temizlenmesini tavsiye ederim. Ayrıca, Mac'inizin hava akışını engelleyen herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Sorun devam ederse, farklı bir güç adaptörü denemeyi düşünebilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Benzer bir durum bende de yaşandı, ancak M1 çipli Mac mini'mde. Boşta çalışırken yüksek ısınma sorununu çözmek için birkaç şey denedim. Öncelikle, Mac mini'nin altına bir soğutucu taktım, bu ısınmayı azaltmaya yardımcı oldu. Ayrıca, arka plan uygulamalarını kontrol edip gereksiz çalışanları kapattım. Sistem güncellemelerini de kontrol etmekte fayda var. Isınma sorununun zamanla kötüleşmesi donanımsal bir sorun olabileceğini düşündürüyor, Apple'a tekrar başvurmak ve sorunun ısrarla dile getirmek en doğru çözüm olabilir. Başka bir yetkili servise de götürmeyi düşünebilirsiniz. Sorunun çözülmesi dileğiyle.

Geri