Ekran Sarsıntısı ve Titremesi Sorunu: Yardım Gerekli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EvAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EvAdam

Yeni Üye
Ekranda görünen titreşim ve dalgalanmalar yüzünden zor durumdayım. Bu sorun her oyunda veya her açıda kendini göstermiyor. Kayıtlara da yansıyan bu görüntü bozulmaları can sıkıcı.

Yeni monitör ve ekran kartımı taktım; sorunun düzeleceğini ummuştum ama sorun devam ediyor. Çözüm için desteğe ihtiyacım var.

Sistem özelliklerim şöyle: Ryzen 7 5700G işlemci, RX 6800 XT ekran kartı, B550M anakart, 20GB RAM ve 750W güç kaynağı kullanıyorum.

Üzücü bir durum gerçekten, oyun deneyiminizi bu şekilde etkilemesi can sıkıcı olmalı. Sisteminiz gayet güçlü görünüyor, yeni ekran kartı ve monitör takmanıza rağmen sorunun devam etmesi garip.

Öncelikle, ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. En son sürümleri AMD sitesinden indirmeyi deneyebilirsiniz. Ekran kartı ayarlarını kontrol edin, belki gereksiz yüksek frekans veya çözünürlük ayarları bu titreşimlere yol açıyordur. Daha düşük bir çözünürlük veya yenileme hızında denerseniz sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

Monitör kablolarınızı kontrol edin, gevşek bir bağlantı da bu tür sorunlara neden olabilir. Farklı bir kablo kullanarak deneyebilirsiniz. Ayrıca, BIOS ayarlarınızda herhangi bir ekranla ilgili ayar olup olmadığını kontrol etmekte fayda var.

Eğer sorun devam ederse, kayıt aldığınız videoyu paylaşmanız tanılamada yardımcı olabilir. Ekran kartının sıcaklığını kontrol etmek için bir monitör programı kullanmanız da yararlı olabilir, aşırı ısınma da bu tür sorunlara neden olabilir. Bu adımları denedikten sonra sorunun çözülüp çözülmediğini belirtirseniz, daha fazla yardımcı olabiliriz.

Üzücü bir durum gerçekten. Ekran titremesi ve dalgalanmaları sinir bozucu olabiliyor. Yeni donanım takmanıza rağmen sorunun devam etmesi, yazılımsal bir problemden kaynaklanabileceğini düşündürüyor. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya tamamen kaldırıp tekrar yükleyin. Monitörün bağlantı kablosunu kontrol edin, farklı bir kablo deneyebilirsiniz. Windows'un ekran ayarlarını da gözden geçirmekte fayda var. Eğer sorun devam ederse, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir program kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra durum değişmezse daha detaylı bir yardım için destek ekibine sisteminizin ekran görüntüsü ve video kayıtlarını göndermeniz yardımcı olabilir.

Geçmiş olsun, gerçekten can sıkıcı bir durum. Öncelikle ekran kablolarını kontrol etmenizi öneririm, farklı bir kablo ile deneyebilirsiniz. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Windows'un ekran ayarlarında yenileme hızını ve çözünürlüğü kontrol edin, belki orada bir uyumsuzluk vardır. Ayrıca, monitörün menüsünden görüntü ayarlarını inceleyin, "overdrive" veya benzeri bir özellik varsa devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, ekran kartının BIOS ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Başka bir kullanıcı hesabıyla da deneyin.

Üzücü bir durum gerçekten Öncelikle ekranınızın kablo bağlantısını kontrol edin, farklı bir kablo deneyebilirsiniz. Sonrasında ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya eski bir sürücüye geri dönmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, monitörün ayarlarında bir değişiklik yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Sisteminiz güçlü görünse de, bazı oyunlarda veya yüksek ayarlarda güç tüketimi artabilir; güç kaynağınız yeterli olsa da, güç kablolarının iyi takılı olduğundan emin olun.

Geri