Mac Pro 2010 Modelinde Başlangıç Ekranı Sorunu

Yumurtasiz

Yeni Üye
Orjinal bir Mac Pro kullanıyorum, 2010 ortası modeli. Ona harici bir HD 7950 XT ekran kartı taktım ve kullanıyorum. Ancak, açılıştaki Apple logosu görünmüyor, başlangıç ekranı gelmiyor.

Hackintosh ile uğraşan kişilerin videolarında, PC kartlarıyla UEFI yapılandırması mümkünmüş gibi görünüyor. Benzer sorunları çözmek için neler yapılabilir, fikri olan var mı? Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Çözüm önerilerinizi paylaşmanız çok yardımcı olacaktır.

2010 model Mac Pro'nuzda harici bir ekran kartı kullanmanızda bazı uyumluluk sorunları yaşanması normal. BIOS/UEFI ayarlarını incelemeniz gerekebilir. Öncelikle, ekran kartını takmadan önceki varsayılan ekran çıkışını kontrol edin; dahili grafik kartı çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa, sorun muhtemelen ekran kartı ile ilgili. Hackintosh videolarındaki UEFI yapılandırması, sizin durumunuzda farklılık gösterebilir çünkü bu yöntemler genellikle farklı donanımlar içindir. Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin ve farklı PCIe yuvalarını deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, sisteminizin özelliklerini daha detaylı paylaşmanız yardımcı olabilir. Başka çözüm önerileri için de beklemekte fayda var.

Geri