Macbook ve masaüstü bağlantı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bahar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bahar

Yeni Üye
Bir Macbook'um, bir de masaüstü bilgisayarım var; bunları HDMI kablosuyla birleştirmeye çalışıyorum. Ekranı Macbook'tan aktarabiliyorum sorunsuz.

Ancak, masaüstü bilgisayarıma bağladığımda, cihazlar birbirlerini algılamıyor. Bu bağlantı sorununu nasıl çözebilirim?

Bu durum beni oldukça zorluyor, çözüm önerilerine açığım. İki ay önce aldığım HDMI kablosunu değiştirmeyi düşündüm bile.

Öncelikle HDMI kablosunun masaüstü bilgisayarınızın ve ekranınızın HDMI girişleriyle uyumlu olduğundan emin olun. Kabloyu farklı bir portta denemeyi deneyebilirsiniz. Masaüstü bilgisayarınızın ekran ayarlarından ikinci bir ekranı algılayıp algılamadığını kontrol edin. Eğer algılamıyorsa, grafik kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını inceleyin. Güncelleme gerekirse, lütfen güncelleyin. Sorun devam ederse, bilgisayarınızın HDMI çıkışının çalışıp çalışmadığını başka bir cihazla test edebilirsiniz.

Öncelikle HDMI kablosunun masaüstü bilgisayarınızın ve monitörünüzün HDMI girişlerini doğru şekilde desteklediğinden emin olun. Bazı monitörler ve ekran kartları farklı HDMI versiyonlarını destekler. Masaüstü bilgisayarınızın ekran ayarlarından ikinci bir ekranı algılama seçeneğini kontrol edin. Kablo çalıştığından emin olmak için Macbook'unuzda sorunsuz çalışan kabloyu farklı bir portta deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, masaüstü bilgisayarınızın sürücülerini güncellemek faydalı olabilir. Son olarak, farklı bir HDMI kablosuyla deneme yapmanız çözümü bulmanıza yardımcı olabilir.

Geri