MacBook'tan Uygulama Kaldırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NehirDus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NehirDus

Yeni Üye
MacBook Air kullanıyorum ve kurduğum programları nasıl sileceğimi bilmiyorum.

Geçen hafta vb-cable adlı bir program indirdim; bilgisayarıma yazılım yüklemek için izin istedi ve onay verdim. Şimdi ise bunu kaldıramıyorum.

Programı silmeyi denedim fakat başarılı olamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle uygulama klasöründen vb-cable'ı çöp kutusuna taşımayı deneyebilirsiniz. Eğer bu işlemden sonra hala dosyalar kalmışsa, Finder'da "Git" menüsünden "Git" > "Klasöre Git..." seçeneğini kullanarak `/Library` klasörüne gidin ve orada vb-cable ile ilgili dosya veya klasörler aratın. Bulduğunuz her şeyi de çöp kutusuna taşıyın. Sonrasında çöp kutusunu boşaltmayı unutmayın. Bu işlemlerden sonra hala sorun devam ederse, vb-cable'ın kendi kaldırma programı var mı diye kontrol edebilirsiniz. Yok ise, bir temizleme programı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu programlar, kaldırmayı atladığınız dosyaları da temizlemenize yardımcı olabilir.

Öncelikle Uygulamalar klasöründen vb-cable uygulamasını çöp kutusuna sürükleyip bırakmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, vb-cable'ın kendi içinde bir kaldırma (uninstall) seçeneği olup olmadığını kontrol edin. Yine de silinemiyorsa, internette "vb-cable macOS uninstall" yazarak arama yapıp, daha detaylı çözüm önerilerine ulaşabilirsiniz. Bazı programların kendi kaldırıcıları olur. Bu da işe yaramazsa, daha detaylı bir temizleme uygulaması kullanmayı düşünebilirsiniz.

Geri