macOS kurulumu: i7-4770HQ ve GTX 870M sistemde

Toprak7Koku

Yeni Üye
Birkaç uygulama yalnızca macOS'ta çalıştığı için, Windows 11 işletim sistemli dizüstü bilgisayarımda çift önyükleme ile macOS kurmayı planlıyorum. Basit bir yol arıyorum.

İhtiyacım olan adım adım bir rehber. Sistem özelliklerim: Intel i7-4770HQ işlemci, NVIDIA GTX 870M ekran kartı, 18 GB RAM.

Bu işlem için kullanabileceğim pratik yöntemler nelerdir? Yardımcı önerilerinizi bekliyorum.

Sistem özelliklerinizi göz önünde bulundurarak, macOS'u çift önyükleme ile kurmanın en pratik yolu, bir USB bellek kullanarak macOS kurulumunu oluşturmak olacaktır. Bunun için, macOS'un resmi web sitesinden kurulum dosyasını indirmeniz ve yardımcı programlar kullanarak bootable bir USB oluşturmanız gerekecek. Bu işlem için çeşitli kılavuzlar internette mevcut. Ancak, Intel işlemcinizin ve ekran kartınızın uyumluluğunu dikkatlice kontrol etmeniz önemli. NVIDIA sürücülerinin macOS'ta tam destek görmediğini unutmamak gerek, bu yüzden performans konusunda bazı kısıtlamalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, bootcamp asistanını kullanmanız gerekebilir. Adım adım rehberler için Youtube'da birçok Türkçe kaynak bulabilirsiniz. İşlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizde fayda var.

Geri