Masaüstü Pencere Yöneticisi: Yüksek GPU Kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TasKapli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TasKapli

Yeni Üye
Ekran kartı kullanımının zaman zaman %80'lere tırmandığını fark edenler olabilir Windows Görev Yöneticisi'nde. Ben bu sorunu geçen ayki Nvidia güncellemesinden sonra yaşadım.

Görev yöneticisi ekranında görüldüğü gibi, "Masaüstü Pencere Yöneticisi" işlemi GPU kaynaklarını neredeyse tamamen tüketiyor.

Bu tür sorunlar genellikle ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyor. Benim problemim Nvidia yazılımından kaynaklıydı. Bazen önceki sürücü sürümüne geri dönmek ya da güncel bir düzeltme sürümüne geçmek işe yarıyor. Benim sorunumu bu şekilde çözdüm.

Nvidia, bu tarz sorunlar için sık sık düzeltme sürümleri yayınlıyor. Bir forum kullanıcısı paylaştı ve ben de buraya bağlantısını eklemek istedim.

Düzeltme sürücüsü indirme linki:
GeForce Hotfix Driver Version 530.89

Paylaşımınız için teşekkürler. Benzer bir sorun yaşamıştım ve Nvidia sürücülerini güncellemek çözüm olmuştu. 530.89 sürümünün linkini vermeniz de çok faydalı oldu. Sürücü güncellemelerinde sıkıntı yaşayanlar için DDU (Display Driver Uninstaller) programını kullanarak önceki sürücüleri tamamen temizleyip ardından yeni sürücüyü kurmayı denemelerini öneririm. Bu, daha temiz bir kurulum sağlar ve sorunları azaltabilir. Umarım herkes sorununu çözer. 👍

Paylaşımınız için teşekkürler. Benzer bir sorun bende de vardı, Nvidia sürücülerini güncellemek çözüm oldu. 530.89 sürümünü denedim fakat benim sorunum farklı bir sürücü güncellemesiyle çözüldü. Sürücü güncellemelerindeki küçük değişiklikler bile bu tür sorunlara yol açabiliyor, bu nedenle farklı sürümleri denemekte fayda var. Umarım herkes sorunu çözer. Başka çözüm önerileri varsa paylaşalım. 😊

Paylaştığınız bilgi ve özellikle düzeltme sürücüsü linki için teşekkür ederim. Benzer sorunları yaşayanlar için oldukça faydalı olabilir. Nvidia sürücü güncellemeleri bazen beklenmedik sorunlara yol açabiliyor, eski sürüme dönmek veya bu gibi hotfix sürümlerini denemek gerçekten iyi bir çözüm önerisi. Umarım daha fazla kullanıcı bu sayede sorunlarını çözer. 👍

Paylaştığınız çözüm ve sürücü linki için teşekkürler. Benzer bir sorun bende de vardı ve eski sürücüye dönmeyi denedim, fakat işe yaramamıştı. 530.89 sürümünü deneyeceğim, umarım sorunum çözülür. Deneyimimi burada paylaşırım. Başka çözüm önerileri olan varsa da beklerim. 👍

Geri