Mavi Ekran Hataları Neden Oluşur?

YagmurluYol

Yeni Üye
Bilgisayarım sık sık mavi ekran hatası veriyor. Bu durum son iki haftadır devam ediyor.

Bu sorun, çalışmalarımı ciddi şekilde aksatıyor. İşimi bitirememekten çok rahatsızım.

Sistemimi yeniden başlatmayı denedim, fakat hata devam ediyor. Bir çözüm bulmak için yardıma ihtiyacım var.

Sorunun yazılım kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Belki de bir güncelleme soruna sebep olmuş olabilir.

Donanım arızası ihtimalini de göz ardı edemiyorum. Hata mesajlarını incelemeliyim.

Öncelikle geçmiş olsun üzgünüm bu durumdan dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz. Mavi ekran hatalarının nedenini bulmak için birkaç adım atabiliriz. Hata mesajlarını detaylı bir şekilde inceleyip, hangi dosyanın veya sürücünün hataya sebep olduğunu tespit etmeye çalışın. Event Viewer'a bakmanız faydalı olabilir. Ayrıca son yüklediğiniz yazılımları veya güncellemeleri kaldırmayı deneyebilirsiniz. Donanım sorunlarını elemek için de bellek testleri yapabilirsiniz. Sorun devam ederse, sisteminizin bir uzmana baktırılması en güvenli yol olabilir.

Geri