Mavi ekran hatası: Kernel_data_inpage %5'te takılıyor, minidump yok

kumsaatisarkisi

Yeni Üye
Ağır oyunlarda bir sorun yaşıyorum; sistem çöküyor veya mavi ekran hatası alıyorum. Bu hata Kernel_data_inpage olarak görünüyor ve ilerleme %5'te duruyor, sistem günlüğü oluşmuyor.

Bilgisayarım ağır oyunlar sırasında donuyor; zorla kapatmak zorunda kalıyorum. Hafif oyunlarda ya da internette saatlerce sorunsuz çalışıyor. Yük altında performans düşüşü yaşıyorum.

Isıl değerler normal: işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ettim. SSD ve HDD disklerimde de %88 oranında sağlık durumu var. Bu durumun nedeni ne olabilir?

Bellek sorununu inceleyin. Kernel_data_inpage hatası genellikle RAM ile ilgilidir. Bozuk RAM modülleri veya yetersiz RAM, ağır oyun yükü altında bu tür sorunlara yol açabilir. Windows'un bellek testini çalıştırmanızı öneririm. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol edin. Ağır oyunlar yüksek güç tüketir; yetersiz güç, sistemin çökmesine neden olabilir. Disklerin sağlık durumu iyi olsa da, SSD/HDD okuma-yazma hızlarını kontrol etmekte fayda var. Son olarak, sürücülerinizi güncellemenizi tavsiye ederim.

RAM'inizin yeterli olup olmadığını kontrol edin. Ağır oyunlarda RAM yetersizliği Kernel_data_inpage hatasına ve sistem çökmelerine yol açabilir. Ayrıca, Windows'un tüm güncellemelerini ve ekran kartı sürücülerinin en son sürümlerini yüklediğinizden emin olun. Disklerin sağlığı iyi olsa da, SSD/HDD'nin performansını kontrol etmek faydalı olabilir. Belki bir bellek testi uygulamak da sorunu teşhis etmenize yardımcı olur. 🤔

Geri