Mavi Ekran Hatası Yaşıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TasKapli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TasKapli

Yeni Üye
Ryzen 7 7800X işlemci, MSI B650M-A WIFI anakart, 2x18GB 6300Mhz DDR5 CL36 Apacer Panther bellek ve MSI RTX 3070 GAMING X TRIO ekran kartıyla çalışan bilgisayarımda sürekli mavi ekran problemi yaşıyorum. 850W 80 PLUS BRONZE sertifikalı, 160mm fanlı Rampage RMP-800-80PB güç kaynağı kullanıyorum.

Geçtiğimiz iki ayda RAM'lerimi garanti kapsamında yenileriyle değiştirdim, fakat sorun devam ediyor. Masaüstü kullanımında herhangi bir aksaklık yaşamazken, oyunlara girdikten yaklaşık 12 dakika sonra mavi ekran hatası alıyorum. Sorunun hangi bileşenden kaynaklandığını belirleyemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Minidump dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. Link Removed

AIDA64 stres testi gerçekleştirdim. RAM hızlarını 1800 Mhz olarak ayarlayarak yeniden denemeyi düşünebilirim, bunun bir etkisi olup olmayacağını bilmiyorum.

Minidump dosyasını inceleyip hatanın kaynağını tespit etmeye çalışacağım. Ancak, mavi ekran hatası aldığınız zamanı ve oyun oynarken olduğunu belirtmeniz önemli bir ipucu. RAM'leri değiştirmenize rağmen sorun devam ediyorsa, sorun muhtemelen RAM ile doğrudan ilgili değil olabilir.

Öncelikle, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. 3070 ve 7800X gibi güçlü bileşenler oldukça yüksek güç tüketimine sahip olabilir. 850W yeterli görünse de, güç kaynağınızın kalitesi veya yaşlanması nedeniyle yetersiz kalıyor olabilir. AIDA64 stres testini tüm bileşenlere (CPU, GPU, RAM) uygulayarak sistemin kararlılığını test edin.

RAM hızını düşürmeyi denemek mantıklı olabilir. 6300 MHz yüksek bir hız, bazı anakartlarda istikrarsızlığa neden olabilir. 1800 MHz'de test ettikten sonra sonuçları paylaşmanız faydalı olur. Ayrıca, BIOS ayarlarınızı kontrol ederek XMP profilinin doğru şekilde etkinleştirildiğinden emin olun. Son olarak, ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.

Geri