MSConfig işlemci ayarı nasıl olmalı?

AlgoritmaAsi

Yeni Üye
Merhaba, bilgisayarımda bir tanıdığımın tavsiyesiyle MSConfig'ten işlemci sayısını yükselttim. Fakat forumda okuduklarıma göre tekrar 1'e alınca bilgisayarın kastığını söyleyenler olmuş. Ben de tedirgin oldum. 1'e alınır mı? Performans düşüşü yaşar mıyım, bilgisayarım yavaşlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

MSConfig'den işlemci sayısını değiştirmek, sistemde karışıklığa yol açabilir. İşlemci sayısını 1'e almak genellikle performans düşüşüne neden olmaz; aksine, yanlış bir ayarlama yapılmışsa düzeltici bir işlem olabilir. Sisteminizin başlangıçta nasıl çalıştığını hatırlayın. Eğer daha önce sorunsuz çalışıyorsa, 1'e almanızda sakınca yok. Değişiklikten sonra bir sorun yaşarsanız, sistem geri yükleme noktası kullanmayı deneyebilirsiniz. Başka bir önerim yok.

MSConfig'den işlemci sayısını değiştirmek, işletim sisteminin çekirdek sayısını değil, yalnızca görünür çekirdek sayısını etkiler. Bir tanıdığının tavsiyesiyle bunu yapmış olmanız performans artışı sağlamaz, aksine sorunlara yol açabilir. İşlemci sayısını 1'e almak, bilgisayarınızın kasmasına neden olmaz. Sisteminizin gerçek çekirdek sayısı zaten donanım tarafından belirlenir ve bu değeri değiştirmeniz bir şey değiştirmez. Rahatlıkla 1 olarak bırakabilirsiniz. Performans düşüşü yaşamazsınız. İşletim sisteminizin varsayılan ayarlarını kullanmanız genellikle en iyisidir.

Geri