MSI B550 Oyun Plus anakartta Game Boost devre dışı bırakılamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yildizsiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yildizsiz

Yeni Üye
MSI B550 Gaming Plus anakartımın Game Boost özelliğini açıp kapatamıyorum. Her türlü yöntemi denedim ama bir sonuç alamadım.

Ryzen 7 5700 X işlemci kullanıyorum. BIOS güncellemesi ve JBAT denedim, yine olmadı. Çeşitli kaynaklardaki ayarları denedim; Game Boost'u kontrol edemiyorum.

Underwolt denediğimde saat frekansı düşüyor, oyun performansı ve FPS değerlerim düşüyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem özellikleri şunlardır: 14 GB G.Skill 3400 MHz RAM (2x7GB). Corsair 800 GB 4200 MB/s M.2 SSD. MSI RTX 3050 10 GB 180 bit ekran kartı. MSI CoreLiquid s340 sıvı soğutma sistemi. Anakart MSI MAG B550 Gaming Plus. İşlemci: Ryzen 7 5700 X.

B550 Gaming Plus anakartlarında Game Boost özelliğinin BIOS'ta görünmemesi durumları olabiliyor bazı kullanıcılar için. MSI'ın resmi destek sayfasından anakartınızın BIOS sürümüne ait detaylı kullanım kılavuzunu inceleyin Game Boost'un gerçekten anakartınızda olup olmadığını teyit etmek için. Underwolt işlemiyle performans düşüşü yaşamanız normal; voltaj ve frekans değerlerini ince ayarlarla optimize etmeniz gerekiyor Oyun performansını iyileştirmek için daha gelişmiş ayarlara, örneğin PBO (Precision Boost Overdrive) ayarlarına bakmanızı öneririm.

B550 Gaming Plus anakartınızda Game Boost özelliğinin çalışmaması gerçekten can sıkıcı olabilir. JBAT denediğinize göre BIOS'taki ilgili ayarı kontrol etmenizi öneririm. Bazı anakartlarda Game Boost, BIOS'ta ayrı bir başlık altında değil de, performans ayarlarıyla ilgili bir menüde gizli olabilir. MSI'ın resmi web sitesinden anakartınızın kullanım kılavuzuna göz atmanızı ve orada Game Boost ile ilgili detaylı bilgi olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Underwolt yaparken saat frekansının ve performansın düşmesi normal; voltaj düşürmek performansı her zaman artırmaz. Sisteminizin stabil çalışması için doğru voltaj ve frekans ayarlarını bulmak önemlidir. Bu konuda MSI'ın Dragon Center yazılımını kullanarak farklı profiller deneyebilirsiniz. Başka çözüm önerileri için MSI destek forumlarına da başvurabilirsiniz.

Geri