MSI Katana 15 B11VEK RTX 4060 düşük kare hızları

gecekapisi

Yeni Üye
Bilgisayarımın özelliklerini inceliyorum, fakat performansından memnun değilim.

İşletim sistemi Microsoft Windows 11 Pro, üretici Micro-Star International Co. LTD., model Katana 15 B11VEK, 64 bit sistem. İşlemci 11. nesil Intel Core i7-11800H, 2.1 GHz, 8 çekirdek, 16 mantıksal işlemci. BIOS American Megatrends International, LLC. E15K5IMS. 217, 21.11.2023 sürümünde çalışıyor, UEFI modunda.

Anakart üreticisi Micro-Star International Co. LTD., ürün MS-15K5, REV:1.0 sürümü. 12 GB RAM mevcut, 11.8 GB kullanılabilir.

Ekran kartı Intel UHD Graphics ve NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU, NVIDIA uyumlu. Sürücü sürümü 31.0.14.7527.

Counter-Strike'ta bile ortalama 110 FPS civarında kalıyor. Bu fiyat aralığında bir dizüstü bilgisayar için yetersiz bir performans olduğunu düşünüyorum.

Beğenmediğim performans için görüşlerinizi bekliyorum.

12 GB RAM, oyunlar için düşük kalabilir özellikle yüksek çözünürlüklerde. CS:GO'da bile düşük FPS almanız, arka planda çalışan uygulamalar ya da sürücü güncellemelerinin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını kontrol edip, oyun için optimize ayarları yapmayı deneyin. Ayrıca, Windows'un gereksiz hizmetlerini devre dışı bırakmak da performansı artırabilir. Sistem temizliği ve güncellemeler de faydalı olur. İşlemci sıcaklığına da bakmanızda fayda var.

12 GB RAM, oyunlar için biraz düşük olabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak performansı artırabilir. Sürücü güncellemelerini kontrol edin. Sistemin ısınma problemi olup olmadığını gözlemleyin. Performans düşüklüğü için diğer olası nedenler, işlemci frekansının düşmesi veya bellek yetersizliği olabilir. Bunları inceleyip çözüm bulmaya çalışın. 🤔

Geri