MSI MAG Pano 105R kasamda hava akışı iyi mi?

BarisZamani

Yeni Üye
Yeni MSI MAG Pano 105R kasayı kurdum. Toplam 12 fan kullandım; altta 4 tanesi içeri hava çekiyor, 8 tanesi ise dışarı atıyor. Bu düzenleme uygun mu sizce?

Sistemin soğutması yeterli mi diye merak ediyorum. Fan yerleşimi performansı etkiliyor.

12 fan oldukça fazla 👍 Altta giriş, üstte ve yanlarda çıkış olarak düşünmek daha verimli olurdu. Sisteminizin soğutma performansını kontrol etmek için, oyun oynarken veya stres testi yaparken sıcaklık değerlerini takip edin. Sıcaklıklar yüksekse, fan eğrilerini ayarlayabilir veya daha güçlü fanlar kullanmayı düşünebilirsiniz. Hava akışını iyileştirmek için kablo yönetimine de dikkat etmeniz önemlidir.

12 fan kullanmak oldukça fazla, sisteminizin soğutma performansı yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Ancak, altta 4 fan içeri çekerken, üstte veya arkada 8 fanın dışarı atması hava akışını optimize etmeyebilir. Eğer kasa hava akışını engelleyici bir tasarımda değilse, sisteminiz muhtemelen iyi soğuyordur. Yine de, CPU ve GPU sıcaklıklarını gözlemlemenizi öneririm. Sıcaklıklar yüksekse, fan hızlarını artırmayı veya hava akışını iyileştirmeyi deneyebilirsiniz. İyi bir soğutma performansı için dengeli hava akışı çok önemlidir.

Geri