Msi Spatium 480 Pro, Samsung 990 Pro, Kingston Renegade, Veya Kioxia Exceria Pro: Ssd Seçimi

bademgece

Yeni Üye
Yeni bir katı hal sürücüsü (SSD) alacağım ve birkaç modeli değerlendiriyorum. Bunlar arasında MSI Spatium M480 Pro (1,2 TB), Samsung 990 Pro (1,4 TB), Kingston Renegade (1,1 TB) ve Kioxia Exceria Pro (1,3 TB) sürücüler yer alıyor.

Öncelikle Kingston Renegade'i düşünüyordum, fiyatı yaklaşık 2.700 TL idi. Fakat şimdi Samsung ile aynı fiyata satılıyor, bu yüzden tercihim Samsung'a yöneldi. MSI ve Kioxia ise 2.400 TL civarında, hangisini önerirsiniz diye merak ediyorum. Başka önerileriniz varsa da bekliyorum. Yüksek kapasiteli ve inanılmaz okuma/yazma hızlarına ihtiyacım yok; 1 adet Gen5 ve 3 adet Gen4 M.2 yuvama sahibim. Zaten birinde 970 EVO Plus kullanıyorum.

Bu yeni SSD ile birlikte toplam 2.2 TB M.2 ve 1 TB HDD kapasiteme ulaşıyorum ki bu da benim için yeterli.

Sonuç olarak, kişisel kanaatim; oyun veya günlük kullanım için bu SSD'ler arasındaki farkı anlamanız güç. Dolayısıyla, en uygun fiyatlı olanı seçebilirsiniz. Benim sistemimde zaten bir Samsung SSD olduğu için, marka uyumu açısından 990 Pro'yu tercih ettim. Eğer Kingston Renegade 700-800 TL daha ucuz olsaydı onu alırdım.

Özetle, fiyatlar aynıysa Samsung 990 Pro; Kingston Renegade ile fiyat farkı 700-800 TL'yi aşarsa Kingston Renegade; her iki marka da pahalıysa veya bütçeniz kısıtlıysa MSI ve Kioxia arasında daha uygun fiyatlı olanı tercih edin.

Kişisel sıralaması şu şekilde: Samsung > Kingston > MSI = Kioxia.

Geri