Neden Casper Excalibur G770 alınmaz?

RzgrSesleri

Yeni Üye
Bundan 2 yıl kadar önce şöyle bir konu açmıştım; İnceleme: Casper Excalibur kullanıcı yorumu

Aradan iki yıl geçti ve bu süre zarfında Excalibur G770 laptopunu kullanmaya devam ettim, ancak anladım ki Casper pişmanlıktır. Şimdi size bunun nedenlerinden bahsedeceğim.

1-) sürücü Problemleri
Casper, zaten sürücü desteği konusunda sabıkası kabarık bir firma. Özellikle de güncel NVIDIA sürücülerini kurmak tam bir çile. Sürücüler, Casper tarafından özel olarak hazırlandığından, NVIDIA'nın sitesinde yayınlanan son, güncel sürücüyü kuramıyorsunuz. Biraz yaşadıklarımdan bahsedeyim size. Benim laptopumda GTX 1650 ekran kartı var. Casper'in sitesindeki en son uyumlu sürücü 2021 yılına ait, yani yaklaşık 4 yıldır sürücü desteği verilmiyor. BIOS sürücülerini falan saymıyorum bile, onlar zaten Allah'a emanet. Casper'in sitesindeki sürücü eski olunca, haliyle güncel sürücüyü kurmak için NVIDIA'nın sitesinden 2025 yılına ait son sürücüyü kurmak istedim. Ama her defasında mavi ekran hatasıyla bakıştık. Bunun çözümü elbette var, sürücü dosyalarını çıkartıp .inf uzantılı dosyada düzenleme yaparak donanım kimliğini tanıtıp, ardından gelişmiş başlangıç ile sürücü imzası doğrulamasını devre dışı bırakarak öyle ya da böyle sürücü kurulabiliyor. Ama epey zahmetli bir iş. Yani ben tüketici olarak neden uğraşayım? Sana para ödüyorum, bilgisayarını satın alıyorum ve sen bana adamakıllı sürücü desteği bile vermiyorsun. Yani sadece sürücü problemleri yüzünden bile alınmaz.

2-) Isınma Problemi ve Yüksek Fan Sesi
Diğer modellerde nasıl bilmiyorum, ama halen satışta olan G770 modeli, soğutma konusunda bir facia. Sadece arkasında bir tane hava çıkışı var ve ağır işler yaparken veya oyun oynarken laptopun özellikle sağ tarafı aşırı derecede ısınıyor. Bakıma götürdüm, sözde termal macun değişti ve fanlar temizlendi ama durum halen aynı. Isınma problemi muhtemelen kronik ve asla düzelmiyor. Fanlar da asla susmuyor, oyun oynarken kulaklık takmazsanız oyunu duymayabilirsiniz öyle bir durum.

3-) Kasa Kalitesizliği
Kasası aşırı derecede dandik. Tabiri caizse leğen plastiği gibi. Laptopu bir köşesinden tutunca, diğer köşesi aşağı doğru çöküyor bir miktar. Çok sinir bozucu ve hemen hemen diğer marka laptoplarla aynı paraya satılan bir laptop için tercih edilmeme sebebi.

4-) Kötü Batarya Kalitesi
Daha laptop bir yıllıkken bataryası ölmeye başladı. Şarjda değilken 1 saat bile götürmüyordu. Aradan biraz zaman geçti, şimdi inanın bana 20 dakika bile götürmüyor. Prize bağlı yaşıyoruz.

5-)Performansın Zamanla Düşmesi
Önceki kısa süreli tecrübelerimi paylaştığım konuda bazı FPS değerleri vermiştim. Artık o değerler hayal oldu benim için. Sürücü problemlerinden mi bilinmez, ama FPS eskisine oranla çok düştü. Güya ömür boyu performans garantili.

Daha sayılacak çok başlık var da, bunları yazarken bile fena kıl oldum. Laptopu bu yaz satacağım ve daha Casper'ın yüzüne bile bakmam. Hiçbir şekilde kimseye de önermiyorum alınmasını. Son birkaç gündür ekran kartı sürücüsünü uyumlu hale getirmeye uğraşıyorum kendi başıma, fena halde sinirliyim bu yüzden Casper'a karşı ve bunu foruma dökerek insanları bilinçlendirmek istedim. Tek diyeceğim almayın, aldırmayın. İyi Sosyaller.

Geri