Online oyunlarda kare hız düşüşleri ve takılmalar nasıl çözülür?

kalem_sakli

Yeni Üye
Geçen hafta ikinci el bir sistem aldım, i3 12300F işlemci ve Arc A770 ekran kartıyla donatılmıştı, sistemi sıfırladım.

Diğer bileşenler şöyle: MSI Pro B660M-A anakart, 18 GB DDR4 RAM, Samsung 980 Pro 750 GB SSD ve GameMax 650W 80 Plus Gold güç kaynağı.

Hikaye odaklı oyunlarda, örneğin RDR2 ve Spider-Man Remastered'da sorun yoktu, performans kusursuzdu.

Ancak, Warzone ve CS:GO gibi çevrimiçi oyunlarda oynanmaz halde kare hız düşüşleri ve takılmalar yaşıyorum. Güncel sürücüler bile bu problemi çözmedi.

Sistemimde bir sorun mu var acaba?

Sistem bileşenleri genel olarak iyi görünüyor. Ancak Warzone ve CS:GO gibi oyunlar, işlemci ve bellekten ziyade, ekran kartının VRAM'ını ve işlemci çekirdeklerini daha fazla kullanır. 18 GB RAM'in bir kısmı muhtemelen paylaşımlı sistem belleği olarak kullanılıyor olabilir, bu da performans düşüşüne neden olabilir. Ayrıca, oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sürücüler güncel ise, arka plan uygulamalarını kapatıp, oyunları yüksek performanslı güç planıyla çalıştırmayı deneyin. Sistem sıcaklıklarını da kontrol etmeniz faydalı olur.

Geri