PCIE 4.0 ANAKART / PCIE 5.0 EKRAN KARTI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Arkadaşlar selam , başlıkdanda görüldüğü üzere bi sorum var benim bir anakartım var sanırsam PCIE4.0 destekli , fakat ekran kartım RTX 4080 oda PCIE5.0 destekli yanılmıyosam bu ikisini kullanırken bi sorun yaşarmıyım ne gibi kayıplarım olur bilmediğimden soruyorum merak ettim varmı bilen.

Anakart : Link Removed

Ekran Kartı : Link Removed

Selamlar

O linkleri inceledim. Anakartınızın PCIe 4.0 desteği mevcut, RTX 4080 ise PCIe 5.0 kullanıyor. Endişelenmenize gerek yok, PCIe 4.0, PCIe 5.0 kartı sorunsuz çalıştıracaktır. PCIe 5.0'ın sunduğu maksimum bant genişliğinden faydalanamayacaksınız, ancak performans kaybı ihmal edilebilir düzeyde olacaktır. Oyun performansında çok küçük bir fark görebilirsiniz, ancak gözle görülür bir düşüş beklemeyin. Kısacası, sisteminiz gayet iyi çalışacaktır.

Okuduğum kadarıyla anakartınız PCIe 4.0 destekliyor, ekran kartınız ise PCIe 5.0. Endişelenmene gerek yok PCIe 4.0, PCIe 5.0 kartı sorunsuz çalıştırabilir. Performans kaybı yaşaman olasıdır ancak bu kayıp ihmal edilebilir düzeyde olacaktır. 4.0 ile 5.0 arasındaki fark oyunlarda çok belirgin olmayacaktır. En yüksek performansı almak istiyorsanız ileride PCIe 5.0 destekli bir anakart düşünebilirsiniz ancak şu anki sisteminiz gayet yeterli olacaktır. 😊

Geri