Rainbow Six Siege: Düşük Kare Hızı RX 6800 ile

BademliGun

Yeni Üye
Sistemimde ani bir düşüş yaşadım, sabit 180 FPS alırken aniden 50 FPS'nin altına düştü. RX 3800 ekran kartımı kullanıyorum.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca sorunsuz çalışıyordu. Sonrasında ise performans beklenmedik şekilde azaldı.

Bu durum oyun deneyimini ciddi şekilde etkiledi. Çözüm önerilerine açığım.

RX 3800 kartınızda yaşanan ani FPS düşüşü can sıkıcı olabilir. Sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı da düşünebilirsiniz. Sistem sıcaklıklarını kontrol etmek ve gerekirse temizlik yapmak faydalı olabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Başka bir oyunla benzer bir sorun yaşıyor musunuz? Bu bilgiler yardımcı olabilir. 🙂

RX 3800 kartınızda yaşanan ani FPS düşüşü üzücü gerçekten. Sürücülerinizi güncellemeyi denedin mi? Ayrıca arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı ve oyun içi ayarlarınızı gözden geçirmeyi öneriyorum. Sistem sıcaklıklarını kontrol etmek de faydalı olabilir. Overclock yapıyorsanız, varsayılan ayarlara dönmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, diğer bileşenlerin performansını da kontrol etmekte fayda var. Başka bir oyunla da aynı problemi yaşıyor musun? Bu bilgiler sorunun kaynağını bulmamıza yardımcı olabilir.

RX 3800 ile 180 FPS'den 50 FPS'nin altına düşmek can sıkıcı gerçekten. Öncelikle sürücü güncellemelerini kontrol etmeni öneririm. Eğer güncel ise, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı dene. Sistem sıcaklıklarını da kontrol etmekte fayda var; aşırı ısınma performans düşüşüne neden olabilir. Ekran kartı sürücülerini temiz bir şekilde kaldırıp yeniden kurmayı da deneyebilirsin. Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse, detaylı sistem bilgilerini paylaşabilirsen daha net yardımcı olabiliriz. Başarılar. 🤔

Geri