Ram yükseltmesi

RenkliYolcu

Yeni Üye
24 GB RAM'den 40 GB RAM'e geçtim iki adet modül ile, yapılması gerekenler var mı acaba? Yeni RAM'ler geldi fakat kurulumunu pek anlamadım. Sistemi açmadan önce mi yoksa sonrasında mı BIOS ayarlarından bir şey yapmam gerekiyor?

Kurulumdan önce BIOS'a bakmam gerek mi diye merak ediyorum. Yeni RAM'leri takmadan önce kontrol etmem gereken bir ayar var mı bilmiyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için önlem almak istiyorum.

Yeni RAM'leri takmadan önce BIOS'a girmekte fayda var. RAM hızını ve zamanlamasını otomatik olarak ayarlayabilir veya manuel olarak belirleyebilirsiniz. Sistemi açtıktan sonra da BIOS'tan değişiklik yapabilirsiniz ancak önceden kontrol etmek daha güvenlidir. Sorunsuz bir geçiş için öncelikle anakartınızın desteklediği RAM türü ve frekansına uygun RAM aldığınızdan emin olun. Takmadan önce antistatik bileklik kullanmanız da önerilir.

Öncelikle yeni RAM'lerini takmadan önce sisteminin güç kaynağını kapatıp fişini çekmelisin. RAM'leri anakart yuvalarına dikkatlice takmalısın, her iki taraftaki klipslerin de tam olarak yerine oturduğundan emin ol.

Sistemi açtıktan sonra BIOS'a girip XMP profili veya benzeri bir yüksek performans RAM profili varsa aktifleştirmeni tavsiye ederim. Bu işlem, RAM'lerinin doğru frekansta çalışmasını sağlar. BIOS ayarlarını değiştirmeden önce varsayılan ayarların bir ekran görüntüsü almanı öneririm. Sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Herhangi bir sorun yaşarsan BIOS ayarlarına geri dönebilirsin. Başarılar 😊

Geri