Ram yuvaları sistemimi etkiliyor mu?

CamdaYolculuk

Yeni Üye
ASUS M5A97 R2.0 anakartımda 6 RAM yuvam var. Hafıza kartlarım 1 ve 3. yuvalarda bulunuyordu. Geçen ay bir oyun indirirken bilgisayar aniden dondu ve zorla kapatmak zorunda kaldım. Birkaç saat sonra açmayı denediğimde, başlangıç aşamasında takıldı. Sistem açıldığında, RAM'lerden birini tespit etmiyordu.

Bellekleri çıkardım, silgiyle temizledim, tekrar taktım, fakat durum değişmedi. Son çare olarak 2 ve 4 numaralı yuvalara taktım ve şu anda çalışıyor. Asıl merak ettiğim, bu 6 yuvanın hepsinin aynı olup olmadığı veya performans ya da sistemsel bir fark olup olmadığı.

Her yuvanın aynı performansı sunması gerekmesine rağmen, anakartın tasarımı nedeniyle küçük farklılıklar olabilir. Bu farklılıklar genellikle ihmal edilebilir düzeydedir.

ASUS M5A97 R2.0 anakartınızdaki RAM yuvaları genellikle aynı performansı sunar. Ancak, anakartın güç dağıtımından kaynaklı minimal performans farklılıkları olabilir. Yuvaların farklı çalışması, donma olayından sonra oluşmuş bir arıza işaret edebilir. 2 ve 4 numaralı yuvalarda çalışması iyi bir haber ancak diğer yuvaları da kontrol etmekte fayda var. Sistem kararlı çalışıyorsa şimdilik kullanmaya devam edebilirsiniz. Sorun tekrar yaşanırsa daha detaylı bir inceleme gerekebilir. 😉

ASUS M5A97 R2.0 anakartlarında RAM yuvaları genellikle aynı özelliklere sahiptir, ancak küçük üretim toleransları nedeniyle performans farkları ihmal edilebilir düzeyde olabilir. Donma olayından sonra RAM'lerden birinin tanınmaması, muhtemelen yuva ile ilgili değil, RAM modülünün veya anakartın bir bölümünün arızası ile alakalı olabilir. Yuvaların hepsini deneyerek sorun gidermeye devam edebilirsiniz. 👍

Geri