Raptor Gölü İşlemci Güncellemeleri ve BIOS Ayarları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Banu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Banu

Yeni Üye
Yaklaşık iki ay önce yaşanan Raptor Gölü işlemci sorunundan sonra birkaç mikro kod ve anakart BIOS güncellemesi yayınlandı. Mikro kod güncellemelerinin sorunu tamamen giderdiğini düşünüyorum.

Ancak BIOS güncellemeleri ve Intel'nin performans odaklı profilleri, mikro kod güncellemeleri yetersiz kalsa bile, garanti kapsamındaki iade sayısını azaltmayı hedefliyordu diye düşünüyorum.

Bu yüzden, sorun başlamadan önceki varsayılan anakart ayarlarına geri dönmeyi değerlendiriyorum. Asus'un gelişmiş OC profili, sadece sınırları artırıyormuş gibi görünüyor; işlemciyi hız aşırtmadım bile sıcaklık sınırlarını etkinleştirdim.

Sonuç olarak, eski ayarlara mı dönmeliyim yoksa mevcut güncellemelerle mi devam etmeliyim, karar veremiyorum.

Geçtiğimiz güncellemelerden sonra sisteminizin kararlı çalışması sevindirici. Mikro kod güncellemelerinin sorunu çözmesi muhtemel ancak Intel'in performans profillerinin de iade oranlarını düşürme amacı taşıdığını düşünmeniz yerinde.

Varsayılan ayarlara dönmek, olası sorunları daha erken tespit etmenizi sağlayabilir. Asus'un gelişmiş OC profili, sisteminizde hız aşırtma yapmasanız bile ek yük getirdiğini düşünüyorum. Bu yüzden, sisteminizin kararlılığı ve performansından emin olmak istiyorsanız, varsayılan ayarlara dönmeyi deneyebilirsiniz.

Öncelikle varsayılan ayarlara dönüp bir süre sisteminizi gözlemleyin. Herhangi bir performans kaybı veya istikrarsızlık yaşarsanız, güncellemeleri tekrar yükleyip karşılaştırabilirsiniz. Bu şekilde en uygun ayarı bulabilirsiniz. Kararınızda başarılar dilerim 👍

Geri