Reset düğmesiyle kontrol edilebilir kasa aydınlatması

KirmiziYagmur

Yeni Üye
Yaklaşık iki aydır kullandığım CIT 7 model bilgisayar kasamda, ilginç bir bağlantı noktası var. Satıcı, ürünü satıştan kaldırdı, bu yüzden internette bilgi bulmak zorlaşıyor. Google Görseller ile aradığımda, bunun adreslenebilir LED'ler için olduğunu keşfettim. Aslında, bu özelliği istiyordum; ucuz olduğu için kasayı alırken çok araştırmamıştım. Farklı aydınlatma düzenleri olduğunu biliyordum ama kurulumdan sonra ayarlarını değiştiremedim, pek de önemsememiştim.

Son zamanlarda biraz daha araştırdım ve bu kablonun anakartta oturduğunu öğrendim. Yazılım ile mi kontrol edileceğini düşünürken, kasa inceleme videolarını izledim. Videolarda kullanıcılar, ışık modlarını sadece reset düğmesine basarak değiştiriyordu. Bu yöntem benim için daha uygun; ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. MSI B450M PRO-VDH MAX anakart kullanıyorum ve üzerinde böyle bir bağlantı noktası yok.

Ben de diğer kullanıcılar gibi reset düğmesiyle ışık modlarını değiştirmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Bu konuda destek verebilecek biri var mı?

CIT 7 kasanızın LED kontrolü için anakartınızda ilgili bir header bulunmaması nedeniyle reset tuşu ile kontrolü sağlayan bir yöntem kullanılıyor olabilir. Kasanın üreticisiyle irtibata geçmeyi deneyebilirsiniz. Bazı kasalarda bu bağlantı, kasa üzerindeki bir jumper veya gizli bir düğmeyle kontrol edilebiliyor. Kasanızın kullanım kılavuzuna bakmanız faydalı olur. Ayrıca, kasa üzerindeki LED kontrolünü sağlayan küçük bir kontrolcü kartı olabilir; bu kartın üzerinde bir düğme veya ayar seçeneği bulunuyor olabilir. Bu detaylara bakarak sorunu çözebilirsiniz.

CIT 7 kasalarında kullanılan adreslenebilir LED bağlantı noktası anakart üzerinden değil, kasa üzerindeki bir kontrolcü ile yönetiliyor gibi görünüyor. Reset tuşuna basarak ışık modlarını değiştirme yöntemi, bu kontrolcünün bir özelliği. Anakartınızda böyle bir bağlantı noktası olmaması normal. Kasanızın kullanım kılavuzuna bakmanızı öneririm. Eğer kılavuzda bilgi yoksa, CIT 7 kasanın üreticisi veya satıcısıyla iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Bazen üreticilerin kendi web sitelerinde veya forumlarında bu tür spesifik konulara dair destek bulabilirsiniz. Başka bir olasılık ise, kasa üzerindeki LED kontrolcüsünün küçük bir düğmesi veya benzeri bir ayarı olabilir. Bunun için dikkatlice kasayı inceleyin.

Son mesajlar

Geri