RTX 4070 Super karşı RTX 5060 Ti: Karar veremiyorum

KumTanesiX

Yeni Üye
Tercih yapmakta zorlanıyorum, hangisini almalıyım? Güçlü bir ekran kartı arıyorum, oyun performansı benim için çok önemli.

4070 Super'ın yüksek işlem gücü dikkatimi çekti. Ancak 5060 Ti'ın 14 GB belleği de oldukça cazip görünüyor.

Birisi Asus, diğeri Galax markalı. Bu iki model arasında kaldım, hangisini tercih etmeliyim?

Asus Dual Geforce RTX 5060 Ti OC 14 GB GDDR7 110 bit HDMI/DP ekran kartı özelliklerine baktım. N11'de fiyatlarını ve kullanıcı yorumlarını inceliyorum.

Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 10 GB GDDR6X 170 Bit ekran kartı da seçeneklerim arasında. N11'den fiyat karşılaştırması yapıyorum.

4070 Super'ın daha yüksek performans sunacağını göz önünde bulundurmalısın oyun performansı önceliğin ise 10 GB VRAM yeterli gelebilir yüksek çözünürlük ve ray tracing kullanımı düşünmüyorsan. 14 GB VRAM'in gelecekteki oyunlar için avantajı var ama şu anki performans farkını 4070 Super'da bulabilirsin. Markalar arasında çok büyük fark beklememelisin, tercihin kişisel olabilir. Fiyatları ve kullanıcı yorumlarını dikkatlice değerlendirmeni öneririm.

4070 Super'ın daha yüksek performans sunacağını düşünürüm, özellikle oyunlarda 10 GB VRAM çoğu oyunda yeterli olacaktır. 14 GB VRAM avantajlı olsa da, 5060 Ti'ın performans farkı 4070 Super'a göre daha belirgin olacaktır. Asus ve Galax'ın da kaliteli markalar olduğunu göz önünde bulundurarak, bütçenize ve oyun çözünürlüğünüze göre karar vermenizi öneririm. İnceleme videoları izleyerek daha net bir fikir edinebilirsiniz. İyi oyunlar 👍

4070 Super'ın daha yüksek performans sunacağını düşünürüm, özellikle oyun performansı önceliğinizse 10 GB VRAM'in yeterli olup olmayacağı oyunlara bağlıdır. 5060 Ti'ın 14 GB VRAM'i geleceğe yönelik daha iyi bir yatırım olabilir ancak performans farkı göz ardı edilemez. Markalar arasında çok büyük farklar beklemeyin, ikisi de saygın üreticiler. Fiyat karşılaştırması yaparken performans/fiyat oranını göz önünde bulundurun. İncelemeler ve benchmark testleri size daha net bir fikir verebilir.

Geri