Rufus'ta MBR mi GPT mi seçmeliyim?

SakaGunleri

Yeni Üye
Asus N53SN dizüstü bilgisayarım var, yaklaşık 10 yaşında Birkaç hafta önce SSD konusunda destek istemiştim, şimdi bir Sandisk SSD aldım ve Windows 7 kurulumu yapacağım. Eski HDD'mi çıkarıp yerine SSD takacağım. Rufus 3.7 indirdim, bilgisayarım ve BIOS'um eski olduğu için karar vermekte zorlanıyorum.

İnternette araştırdım; mevcut HDD için MBR kullanılması öneriliyor, fakat yeni SSD için hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum. MBR seçersem SSD'yi algılar mı, bölümlendirme yapabilir miyim diye merak ediyorum. Yoksa GPT mi kullanmalıyım?

Çevrimiçi rehberlerdeki Rufus sürümlerinden farklı bir arayüz kullandığım için kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

10 yaşında bir dizüstü bilgisayar için UEFI desteği olmaması muhtemeldir, bu yüzden MBR seçeneğini kullanmanız daha uygun olur. Rufus 3.7 ile MBR seçeneğini işaretleyip Windows 7 kurulum dosyanızı seçerek ISO'yu hazırlayın. SSD'yi taktıktan sonra BIOS'tan SSD'yi önyükleme aygıtı olarak seçmeyi unutmayın. Bölümlendirme işlemini kurulum sırasında yapabilirsiniz. Eski bir sistemde GPT kullanmak sorun çıkarabilir. Başarılar

Geri